cinci spectacole de excepţie la teatrul gong. vezi programul!Teatrul pentru copii invită publicul avizat la cinci reprezentaţii, care mai de care mai atrăgătoare, de joi şi până la jumătatea lunii februarie.

Programul de spectacole al Teatrului GONG, in perioada  26 ianuarie – 13 februarie 2011, este urmatorul:

– miercuri, 26 ianuarie, orele 9:00,11:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

– joi, 27 ianuarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

– vineri, 28 ianuarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

– marti, 01 februarie, ora 12:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

– miercuri, 02 februarie, ora 18:00: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

-marti, 08 februarie, ora 10:30: CRAIASA ZAPEZII – limba romana

dupa: Hans Cristian Andersen

Regia artistica: Oana Leahu

Scenografia: Maria Bodor

Muzica: Tiberiu Jurju

Distributia: Monica Baldea, Adrian Prohaska, Raluca Neacsu, Barbara Crisan, Jeno Major, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu

Spectacol cu papusi pentru copii pus in scena cu multa maiestrie de Oana Leahu, Maria Bodor si Tiberiu Jurju dupa povestea cu acelasi nume de Hans Christian Andersen. Va invitam in lumea minunata a basmului care ne trimite cu gandul la ilustratiile cartilor care au bucurat multe generatii.

cinci spectacole de excepţie la teatrul gong. vezi programul!– miercuri, 26 ianuarie, ora 18:00: HONEY, SUGAR AND SALT – limba engleza (foto 2)

– vineri, 28 ianuarie, ora 9:00: HONEY, SUGAR AND SALT – limba engleza

dupa Petre Ispirescu

adaptare: Florin Grigoras

Regia: Mihaela Grigoras

Scenografia: Mihaela Grigoras

Muzica si textele cupletelor: Florin Grigoras

Distriubutia: Mihaela Grigoras, Monica Baldea

Inspirat fiind de morala si intelepciunea populara, spectacolul SAREA-N BUCATE se adeseaza tuturor, dar in special copiilor, care stiu sa pretuiasca si sa iubeasca basmele unde conflictul dintre bine si rau prinde viata in planul valorilor morale si unde nici o dorinta sau aspiratie nu ramane neimplinita.

In spectacol lumea fantastica se intrepatrunde cu lumea reala, cu ajutorul Menestrelului.

Copii vor invata sa recunoasca adevaratele sentimente, cum sa deosebeasca dragostea adevarata de dragostea falsa si lingusitoare.

cinci spectacole de excepţie la teatrul gong. vezi programul!– duminica, 30 ianuarie, ora 11:00: DER GLUCKLICHE PRINZ – limba germana (foto 3)

– vineri, 11 februarie, ora 13:00: PRINTUL FERICIT – limba romana

– duminica, 13 februarie, ora 11:00: PRINTUL FERICIT – limba romana

Regia: Lilly Krauss – Kalmar

Ilustratia muzicala: Lilly Krauss – Kalmar

Imprimare : Florin Grigoras

Voci: Lilly Krauss- Kalmar si  Ernst Wolfang Gyurgyevici

Maestru de balet: Ibi Cristea

Distributia :

(limba germana) Alina Pertea, Adrian Prohaska, Jeno Major, Nicolae Suciu, Monica Baldea, Raluca Raduca, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Neacsu

(limba romana) Adrian Prohaska, Jeno Major, Nicolae Suciu, Monica Baldea, Raluca Raduca, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Raluca Neacsu

Printul fericit/ Der Gluckliche Prinz e o poveste emotionanta despre prietenie, generozitate si dragostea nemarginita pentru ceilalti oameni. Printul Fericit/ Der Gluckliche Prinz este una dintre cele mai frumoase povestiri ale literaturii universale, care nici pana azi nu si-a pierdut puterea emotionala. Renuntand la calatoria care ii asigura supravietuirea pe timpul iernii, randunelul indeplineste rugamintea printului, ducand oamenilor sarmani aurul, rubinul si safirele care-i impodobeau statuia. Astfel, ii scapa de greutati pe croitoreasa cu un copil bolnav, pe studentul sarac, pe fetita trimisa sa vanda chibrituri, iar copiii, altadata flamanzi si infrigurati, se joaca pe strazi, bucurandu-se de frumusetea iernii.
Inghetul ii este insa fatal micului randunel, iar tristetea frange inima de plumb a printului. Statuia, nemaiavand stralucire si maretie, este topita din ordinul primarului orasului, care planuieste sa inalte una cu propria sa infatisare. Doar inima din plumb ramane neatinsa, iar mesterul topitor o aseaza alaturi de corpul randunelului inghetat. Astfel, cei doi prieteni raman si dupa moarte impreuna.

cinci spectacole de excepţie la teatrul gong. vezi programul! – duminica, 06 februarie, ora 11:00: Kasperle ist wider da! – limba germana (foto 4)

– miercuri, 09 februarie, ora 11:00: Glumele lui Kasperle – limba romana

– joi, 10 februarie, ora 10:00: Glumele lui Kasperle – limba romana

– vineri, 11 februarie, ora 9:30: Glumele lui Kasperle – limba romana

Regia: Lilly Krauss-Kalmar

Scenografia: Lilly Krauss-Kalmar

Ilustratia muzicala: Lilly Krauss-Kalmar

Distributia: Alina Pertea, Jeno Major, Adrian Prohaska

Kasperle ist wider da! / Glumele lui Kasperle in regia doamnei Lilly Krauss-Kalmar, a fost gandit ca o dubla reprezentatie: in limba romana si germana, continuand, astfel, o traditie reinnodata de cativa ani prin reinfiintarea sectiei germane.

Personaj a carui nastere trebuie cautata cu sute de ani in urma, Kasperle ii inveselea pe sasii din Transilvania, satirizand moravuri si stari sociale ale timpului. El s-a pastrat peste ani cu infatisarea si voiosia inceputului, capatand, insa, si alte date caracterologice.

Kasperle se adreseaza acum copiilor, este inventiv si ghidus; in obiectivul sau intra spiritul ludic indispensabil varstelor careia i se adreseaza.

Spectacolul Teatrului GONG a fost gandit ca un joc interactiv, o comunicare entuziasta intre scena si sala, stimuland, astfel, nu numai implicarea fizico – afectiva a micilor spectatori, ci si disponibilitatile acestora de a intra in dialog cu personajele, prin intrebari si raspunsuri care-i transforma din spectatori pasivi, in coparticipanti la actiune.

cinci spectacole de excepţie la teatrul gong. vezi programul!– miercuri, 09 februarie, ora 18:00: Croitorasul cel viteaz – limba romana (foto 5)

Regia: Dan Handoreanu

Adaptare scenica: Fr. Weinrich si Dan Handoreanu

Decoruri: Livia Bar

Costume, papusi: Mihaela Nichifor

Distributia: Gabriela Mitrea, Raluca Raduca, Mircea Corcoveanu, Horatiu Dancu, Jeno Major, Nicolae   Suciu,  Dan Handoreanu

Pe scena Teatrului GONG spectacolul cu Croitorasul…cel mai viteaz dintre isteti si cel mai istet viteaz este repovestirea nemuritoarei carti a copilariei noastre. Este o joaca facuta cu bucuria si seriozitatea jocului, despre cum sa cunoastem, sa ne cunoastem si sa recunoastem. Cu fantezie si umor, cu pofta de joc, alert, cu lumini si culori si actualizari ironice realizatorii isi propun un spectacol la care copiii sa-si aduca cu placere toti parintii si bunicii.

Acest pamflet este un spectacol si va asteptam sa ne fiti martori si partasi la aplauze.

Ultima oră

Comentariul meu