Umilinţă pe parchet la Cluj, pentru CSU Sibiu
Dykes a fost omul meciului pentru clujeni. Foto - Ziua de Cluj

Universitarii au pierdut ruşinos derbiul Ardealului. Clujenii s-au impus cu 93-68, dar au condus şi la 30 de puncte diferenţă. Seals a fost singurul jucător sibian care a evoluat satisfăcător. Sibiul a fost încurajat frenetic de peste 100 de fani.

CSU Sibiu a terminat în genunchi meciul de la care fanii şi toţi iubitorii baschetului sibian, au aşteptat o revanşă pentru înfrângerea suferită anul trecut în tur. CSU a jucat de la egal la egal cu clujenii doar în sfertul trei. În primul sfert Clujul s-a impus cu 21-14, iar la pauza mare diferenţa pe tabelă a fost de 13 puncte pentru gazde, scor 42-29. Perseverenţa lui Seals a făcut ca CSU să ţină aproape de clujeni, în sfertul trei, dar chiar şi aşa, Mobitelco a avut cu zece minute înainte de final un avantaj confortabil de 14 puncte, scor 70-56. În ultimul sfert neputinţa sibienilor a fost totală. Atanackovic şi Markovic au arătat că mai au nevoie de o perioadă de acomodare la echipă, Calotă a fost nervos, Herndon nu a jucat nimic la fel cum a făcut şi în celelalte trei sferturi, iar Crăciun a fost introdus prea târziu ca să mai poată fi reparat ceva. Harrison nu a fost deloc în zi de graţie, iar Haiduc parcă nici nu a fost pe foaia de joc la acest meci. Clujenii şi-au permis chiar şi luxul ca în ultimele zece minute să îi bage în teren câţiva juniori. Gazdele s-au impus meritat cu 93-68, asta şi pentru că pe teren Krstanovic şi Dykes au făcut un joc mai mult decât perfect. Singurul capitol la care CSU a strălucit, a fost la cel al suporterilor. Cei peste 100 de fani sibieni, au cântat şi au scandat pe tot parcursul meciului, numele echipei favorite.

„U” Mobitelco BT Cluj:

Dykes 27p, Krstanovic 23p, Silvasan 21p, Cuic 8p, Fometescu 5p, Chetreanu 4p, Thomson 3p, Faur 2p.
CSU Sibiu:

Seals 20p, Calota 12p, Markovic 12p, Atanackovic 9p, Harrison 7p, Craciun 6p, Herndon 2p.

Declaraţii după meci

Marcel Ţenter – antrenor Mobitelco Cluj

“După acest meci pot să spun că suntem pe drumul cel bun, iar echipa se apropie de ceea ce îmi doresc eu să jucăm. A fost o partidă grea, dar mă bucur că ne-am făcut jocul şi am câştigat. Vreau să mulţumesc publicului, care a fost azi minunat, chiar îmi era dor de această atmosferă. Campionatul este lung, nu se decide locul întâi la Ploieşti. Azi toată echipa şi-a făcut datoria”.

Audris Prakuraitis – antrenor Csu Sibiu

“A fost un meci dificil, împotriva unei formaţii bune a Clujului. Am început promiţător, dar apoi ne-a fost tot mai dificil să ne menţinem în apropierea gazdelor. Avem mai mulţi jucători noi, Seals a încercat azi mult, mai ales de la “trei”, dar cred că principala noastră problemă a fost apărarea”

Declaraţii preluate din Ziua de Cluj

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu