Cinci sibieni alături de Tulpan vor escalada cel mai înalt vârf din AlaskaMedieşeanul Adrian Andone a anunţat că vrea să escaladeze cel mai înalt vârf din America de Nord. Din echipaj fac parte: Teodor Tulpan, Adrian Andone, Valentin Popa, Lucian Popa şi Willhelm Schuster.

Cea mai recentă expediţie la care a participat Andone a fost în anul 2009, intitulată „Deasupra tuturor” şi a avut loc în munţii Caucaz. Conform radio Ring, Adrian urmează să facă acum echipă cu Teodor Tulpan şi Tibi Ciubotă. Perioada aleasă pentru expediţia din Alaska este luna mai a acestui an, dar până atunci Tulpan mai are de trecut o vizită medicală şi împreună cu cei doi, strângerea de fonduri pentru deplasare. Anul trecut alţi doi medieşeni Willy Schuster şi Lucian Pincă, au escaladat pe data de 23 iunie muntele McKinley, cel mai înalt munte din Statele Unite ale Americii.

Expediţie de o lună

Expediţia sibiană în Alaska ar trebui să se desfăşoare în perioada 15 mai – 15 iulie. Din cauza frigului, nimeni nu a escaladat McKinley iarna. Din echipaj fac parte: Teodor Tulpan, Adrian Andone, Valentin Popa, Lucian Popa şi Willhelm Schuster. Principalele probleme ale expediţiei sunt lipsa banilor şi vremea deosebit de schimbătoare din Alaska, cu furtuni care îi pot ţine pe alpinişti prizonieri în cort, zile în şir.Până în prezent, 40 de români au fost în expediţie în Alaska, potrivit lui Teodor Tulpan. McKinley este comparabil ca dificultate cu un vârf din Himalaya.

Ultima oră

Comentariul meu