ministrul borbély a anunţat la mediaş că programul rabla va continua din data de 15 februarieMediaşul a primit vinery vizita ministrului Mediului şi Pădurilor, László Borbély. La întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, desfăşurată la sediul Primăriei Mediaş, au participat şi prefectul Răcuciu Horaţiu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch.

În cadrul conferinţei de presă, ministrul László Borbély a declarat: „Am considerat că este important să vin la Mediaş pentru a discuta problemele de mediu din această zonă. Vreau să felicit Mediaşul pentru că, potrivit datelor pe care le deţin, în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor au accesat fonduri şi au adoptat unele soluţii inovative. Sibiul este unul  din judeţele care a semnat din timp cele două programe mari pe POS MEDIU,  reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, unde este vorba de un program de peste 110 milioane de euro şi sistemul integrat al deşeurilor, un proiect în valoare de aproximativ 22 milioane de euro. Judeţul Sibiu este un judeţ activ, prin Fondul de Mediu se derulează în această perioadă aproximativ 30 de investiţii“, a declarat ministrul László Borbély.

Continuă programele Casa Verde şi Rabla

În cadrul conferinţei de presă, ministrul Mediului a amintit despre Programul Casa Verde şi Programul Rabla. Referitor la cel de al doilea program, potrivit ministrului László Borbély, acesta va continua din data de 15 februarie 2011, în aceleaşi condiţii de anul trecut, respectiv un tichet valoric va primi 3.800 de lei. În anul 2010 s-au cumpărat 63.000 de maşini noi prin Programul Rabla, din care 27.000 din producţie autohtonă.   „Vizita ministrului Mediului la Mediaş a fost una benefică atât pentru noi, cât si pentru ceilalţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale invitaţi. În primul rând, pentru municipiul nostru am discutat despre gestionarea deşeurilor şi despre posibilitatea obţinerii unei finanţări din Fondul de Mediu pentru amenajarea unui parc nou în cartierul Vitrometan, mai exact la Barajul Ighiş. Săptămâna viitoare vom purta discuţii la nivel de minister, pentru a analiza posibilitatea acceptării proiectului nostru în cadrul sesiunii din vara acestui an“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ultima oră

Comentariul meu