din ce în ce mai mulţi oameni bolnavi de gripă sau cu infecţii respiratorii la sibiuÎn cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, în prima săptămână a anului s-au înregistrat 1872 cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 102 cazuri în plus faţă de   săptămâna precedentă (S1), când au fost semnalate 1770 cazuri.

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute din această săptămână se află peste media celor 3 săptămâni anterioare (1325). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa 0-4 ani. Nu s-a semnalat activitate cu virus gripal pe teritoriul judeţului. “Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere (263) este în creştere cu 23.47% faţă de săptămâna trecută (213). Cele mai multe cazuri, peste o treime, au survenit la grupa de vârstă 30-64 ani (78), respectiv la grupa de vârstă 0-4 ani (73). Rata consultaţiilor realizate de medicii de familie santinelă (14 medici) a înregistrat o creştere (de 25.88%) faţă de săptămâna anterioară (5.06%), pe când rata vizitelor la domiciliu este aproximativ aceeaşi (0.28% faţă de 0.25%)”, se arată într-un comunicat al DSP Sibiu.

Solicitări mai puţine la ambulanţă

La Serviciul de Ambulanţă a fost înregistrat un număr total de 454 solicitări, cu o scădere de 12.85% comparativ cu săptămâna precedentă (521 solicitări). Ponderea cea mai mare a solicitărilor la serviciul de ambulanţă pentru ARI (25), rămâne la grupa de vârstă 0-4 ani, cu circa 40% din cazuri. Numărul total de concedii medicale de scurtă durată acordate în săptămâna S 2 a fost de 18 (în creştere cu 50% faţă de săptămâna precedentă), totalizând 97 zile. Cea mai mare rată a absenteismului s-a înregistrat în grădiniţă (8.9%), urmată de cea în licee (4.6%) şi şcoală (1.9%).

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. tu de ce estibolnav vasile eu sunt operat de tumoare si trebuie sa fac tratament incontinuare pentru glanda care sa afectat in urma operatie la cap este destul de greu pentru ca trebuie sa fac si o inzectie de 400 si ceva de lei asta este sanatatea conteaza nui asa

  2. ma numesc ionut am 18 ani locuiesc in deva. sunt un baiat bolnav sufar de tomoara pe creieri si am nevoie de operatie la ochi sunt dintr-o familie necazita necesit un ajutor umanitar va rog daca puteti sa ma ajutati cu ceva cat de putin e este bine primit e un caz urgent e de viata sau moarte va ros mult sa ma ajutatii ma puteti contacta la nr te tel 0725138667 sau pe adresa de email ionutvali_iubireamea@yahoo.com to medicamentele mele costa 700 lei pe luna iar parinti mei nu au bani suficienti pt tratamentul meu si pt operatie sunt cu cazul asta de 2 anii am fost si la spitalul tarjul mures unde am fost operat si transferat la cluj pt cetostatica si in urma operatiei mi-sa afectat si glanda hipofiza in urma acestor operatime se slabeste vederea la ochi necesit de ooperatie pt a ma vindeca va ror ajutati-ma contro78rzbr0000/0600/1288/8446 va multumesc.

  3. Da si eu sunt bolnav am un singur comentariu „am cotizat pt sanatate 43 de ani acesta e rezultatul conduceri, guvernari tari noastre sunt 20% multimiliardari din avutia tari care au furato si 80% boschetari (oameni care au muncit , tineret care nu stiu ce inseamna a trai din munca lor ci a parintilor lor.