s-a ales cu dosar penal pentru șapte cutii de petardeUn sibian este cercetat penal pentru comercializare ilegală de articole pirotehnice în Piața Cibin din municipiul Sibiu.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, 29 decembrie., de poliţiştii sibieni pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice au fost identificată o persoană ce deţinea asupra sa petarde pe care încerca să le comercializeze fără a deţine autorizaţie în acest sens. R.M. a fost depistat de poliţiştii Serviciului Arme, Exploziv şi si Substanţe Periculoase în Piaţa Agroalimentară Cibin în timp ce încerca să comercializeze, prin racolare de clienţi, articole pirotehnice – petarde.

Cu ocazia efectuării controlului bagajelor au fost depistate un număr de 7 cutii a 100 petarde, în valoare totală de 700 lei. ”În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuinilor de nerespectarea regimului materiilor explozive şi deţinere, comercializare, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV,T1,T2, precum şi a artificiilor din categoria obiecte zburătoare luminoase şi a pocnitorilor din clasa I, efectuate fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 280 CP, respectiv art. 31 alin 2, ind.1, din Legea 126/1995 modif. de Legea 406/2006, iar articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării”, a explicat Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Nu poate costa 7 cutii a cate 100 buc/cutie 700 ron! atentie cand scrieti articole, cutia se vindea acolo cu 10 lei.