Un accident a avut loc, joi, în plenul Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, o persoană aruncându-se de la unul din balcoanele sălii, strigând “Boc, aţi luat drepturile copiilor”. În acel moment Emil Boc se afla la pupitrul Parlamentului şi începuse un discurs.

Medicul Catalin Carstoiu de la Spitalul Universitar a declarat ca, deocamdata, nu au fost depistate leziuni care sa-i puna viata barbatului in pericol.

In timpul interventiei medicale, Adrian Sobaru a fost sedat, pentru calmarea durerilor puternice pe care le avea.

Computerul tomograf nu a relevat nimic grav si nu sunt elemente care sa-i puna viata in pericol in acest moment. Orice tentativa suicidara are si o componenta de consiliere psihologica si de examinare psihiatrica, deci in zilele urmatoare se va face si aceasat treaba...” – a spus doctorul Carstoiu.

video - un bărbat s-a aruncat de la balcon, strigând: "boc, aţi luat drepturile copiilor"
Foto: Mediafax

El a mai precizat insa ca diagnosticul se poate schimba de la o ora la alta si ca “oricand pot aparea leziuni, ulterior”.

Medicii nu pot spune, deocamdata, care va fi perioada de spitalizare a lui Adrian Sobaru, barbatul care a sarit in gol de la balconul Camerei Deputatilor.

Doctorul Catalin Carstoiu a mentionat insa ca orice astfel de tentaive de suicid atrag dupa sine o consiliere psihologica a victimei, precum si o examinare psihiatrica.

Adrian Sobaru, in varsta 40 de ani, electrician la televiziunea publica, a cazut pe mesele parlamentarilor care se aflau sub balcon. El sangera puternic in zona capului si, se pare, ca avea si o fractura de gamba.

Starea lui a fost stabilizata de echipajul SMURD care a sosit de urgenta la fata locului si l-a transportat la Spitalul Municipal.

In timp ce era scos pe targa, acesta a strigat “Libertate!”.

Barbatul s-a aruncat chiar in timp ce premierul Emil Boc se pregatea sa tina un discurs. El a strigat “Boc, ati luat drepturile copiilor”, dupa care .. a sarit! In cadere .. el a strigat “Libertate“.

In urma impactului, barbatul a rupt un pupitru. Potrivit Mediafax, el purta un tricou pe care scria “Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Libertate“.

Locul in care a cazut a fost plin de sange, iar prima reactie a presedintelui de sedinta, Mircea Geoana, a fost sa strige de la microfon pentru apelarea serviciului de urgenta 112.

Sedinta a fost intrerupta imediat, iar unul dintre deputati, care este medic, i-a acordat victimei primul ajutor.

Barbatul este casatorit si are doi copii – dintre care unul are o deficienta, el fiind nemultumit ca, in urma masurilor de austeritate luate de Guvern, i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil.

Dupa incident, premierul Emil Boc a spus ca cel mai important lucru in acel moment este sa fie salvata viata barbatului respectiv.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a suspendat sedinta Parlamentului si a convocat Birourile Permanente, pentru a decide continuarea sau suspendarea definitiva a dezbaterii motiunii de cenzura.

Dupa aproximativ 20 de minute, parlamentarii au decis ca acest inident “nu trebuie sa afecteze” lucrarile plenului.

Intr-un final motiunea de cenzura a fost respinsa, ca urmare a faptului ca nimeni dintre parlamentarii prezenti nu si-a exprimat votul. De altfel, in sala nu au ramas decat reprezentantii coalitiei guvernamentale.

Motiunea de cenzura pe asumarea Legii cadru a salarizarii – cronologia evenimentelor:

11.55 Nimeni dintre cei 246 de senatori si deputati, prezenti in sala, nu a votat. Pentru ca nu a fost intrunita majoritatea ceruta de Constitutie, motiunea se considera respinsa.

11.40 Votul este secret, cu bile.

11.25 Parlamentarii reiau lucrarile plenului pentru dezbaterea si votarea motiunii de cenzura privind legea-cadru a salarizarii.

11.00 Presedintele de sedinta Mircea Geoana anunta ca se va lua o decizie in privinta continuarii sedintei.

10.25 Sedinta este supendata. Se acorda victimei primul ajutor. Este apelat serviciul de urgenta 112.

10.20 Incident socant in plenul Parlamentului. Un barbat se arunca in gol, de la balconul salii Camerei Deputatilor, in semn de protest.

10.15 Premierul Emil Boc se pregateste sa tina un discurs de la microfonul plenului celor doua Camere.

Opozitia a incercat astazi “imposibilul”: adoptarea motiunii de cenzura, initiata pe legea-cadru a salarizarii.

Ce-i drept … erau foarte putine sanse ca acest document sa fie adoptat, iar Guvernul Boc sa fie demis, din cauza majoritatii pe care o detine in Parlament coalitia guvernamentala, formata din PDL, UDMR, UNPR si minoritati.

De altfel, premierul Emil Boc a si declarat in aceasta dimineata ca nu are niciun fel de emotii pentru rezultatul votului.

In 14 decembrie, Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pe cele doua legi privind salarizarea.

Deputatul PSD Carmen Moldovan a prezentat, luni, in Parlament, motiunea de cenzura a opozitiei depusa la asumarea raspunderii Guvernului pe legea cadru a salarizarii.

In acest document, opozitia facea apel la toti parlamentarii sa voteze impotriva legii salarizarii pentru “a stopa abuzul de putere” al Executivului.

In motiune se afirma ca asumarea raspunderii Guvernului este imorala, iar legea salarizarii are grave deficiente si produce efecte economice grave.

sursa: stirileprotv.ro si mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu