oprean s-a întors din china de la conferinţa confucius din beijingRectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean a participat în perioada 7-16 decembrie 2010 la cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Institutului Confucius în China.

Acesta a prezentat, alături de emisari ai unor renumite universităţi din lume (University of Minesotta, Cardiff University etc.) experienţa Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborarea cu primul Institut Confucius înfiinţat în România, prin acordul semnat în anul 2007 între Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea de Limbă şi Cultură din Beijing, universitate ce ocupă primul loc în topul universităţilor din China, privind nivelul de internaţionalizare. Deschiderea oficială a celei de a V-a Conferinţe a Institutelor Confucius a avut loc în Centrul Naţional de Conferinţe din Beijing, vineri, 10 decembrie 2010, în prezenţa oficialităţilor chineze şi a peste 1500 de participanţi reprezentând cele 322 Institute Confucius din 96 de ţări ale lumii dintre care 40 de Institute Confucius înfiinţate în anul 2010.

Program încărcat

După deschiderea oficială a Conferinţei a urmat un program artistic al studenţilor străini reprezentând Institutele Confucius din întreaga lume, program în care formaţia instrumentală a Institutului Confucius din ULBS formata din Loana Angela Ion, Simona Maria Ion, Teodora Cindrea, Viorica Laura Aron si Cristian Ionuţ Salonariu, ne-a reprezentat cu cinste. Conferinţa a continuat a doua zi cu Forumul Preşedinţilor Institutelor Confucius (I) şi cu Forumul Directorilor Institutelor Confucius (II). Din planul de activităţi pe anul 2011 menţionăm crearea unor clase de limba chineză la Universitatea Ovidius din Constanţa, Liceul Octavian Goga din Sibiu, Liceul de Artă din Deva şi Liceul din Tălmaciu, precum şi organizarea unui Forum economic dintre companiile din România şi companiile din China alături de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu şi Prefectura Sibiu. În acelaşi timp, Dr. Xu Liu, Directorul General al HANBAN şi-a exprimat voinţa şi suportul dezvoltării unor proiecte de cercetare propuse de Institutul Confucius din ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu