“caravana astra film” ajunge miercuri la sălişteTrei filme documentare educative vor fi proiectate la Sălişte, miercuri 15 decembrie, în cadrul proiectului „Caravana Astra Film”. Începând cu ora 13.00, la casa de cultură din Sălişte, zeci de elevi din oraş vor viziona cele mai de succes producţii ale seriei de documentare „Dimineţile lumii”, care a rulat recent şi în cadrul festivalului „Astra Film Junior”.

Pentru Caravană au fost alese peliculele care îi surprind pe copiii din Finlanda, Japonia şi India, de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală, demersul reprezentând o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale din diferite zone ale Globului, precum şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. “În urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, am considerat că sunt necesare şi binevenite astfel de activităţi extraşcolare pentru copii, însă pentru cei de la şcolile din judeţ este dificil să se deplaseze la Sibiu. Aşa că am decis să mergem noi la ei; să facem ca filmele documentare să fie accesibile pentru toţi, nu doar pentru cei care locuiesc în reşedinţa judeţului. În luna decembrie am ales oraşul Sălişte, urmează şi alte localităţi din judeţ”, a anunţat regizorul Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

La fel ca programul „Astra Film Junior”, Caravana Astra Film are rolul de trezi şi cultiva în rândul publicului tânăr şi foarte tânăr plăcerea de a viziona, în sala de cinema, filme care îi ajută să descopere, să înţeleagă şi să analizeze cu discernământ informaţiile receptate.

„Astra Film Junior 2010”, derulat în octombrie, la Sala Thalia din Sibiu, a avut peste 4.000 de participanţi de la şcolile şi liceele sibiene.

Ultima oră

Comentariul meu