pensiunile din mărginimea sibiului şi păltiniş ocupate aproape în totalitate pentru revelionPeste 70 la sută din locurile de cazare din pensiunile din judeţul Sibiu sunt deja rezervate pentru Revelion.

Gradul de rezervare a locurilor de cazare din pensiunile din judeţul Sibiu, pentru Revelion, este cuprins între 70 şi 100 la sută, iar preţurile practicate sunt comparabile cu anul trecut, chiar mai mici cu cinci la sută în unele locuri, primele care s-au vândut fiind pachetele cele mai scumpe.

Peste tot în judeţul Sibiu unităţile de cazare turistică au pregătit pachete speciale mai mult pentru Revelion şi mai puţin pentru Crăciun, din punctul de vedere al hotelierilor Crăciunul fiind o sărbătoare „mai puţin vândută”. Preţurile la pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 600 de lei de persoană pentru un sejur de patru nopţi la pensiunile de două margarete şi ajung la 2.100 de lei de persoană la pensiunile de patru margarete. În aceste preţuri, fiecare dintre operatorii turistici pune la dispoziţia turiştilor, pe lângă pachetele obişnuite – cazare, masă, masă festivă – şi diferite distracţii pentru perioada sărbătorilor.

În judeţul Braşov, gradul de rezervare în hoteluri şi pensiuni ajunge la 70 la sută

Aproape 70 la sută din locurile de cazare în pensiunile şi hotelurile din judeţul Braşov au fost rezervate pentru Crăciun şi Revelion, iar preţurile la majoritatea unităţilor de cazare fie au rămas la fel ca anul trecut, fie au scăzut cu 10-20 la sută.

Plimbări cu sania, jacuzzi, saună, printre ofertele pensiunilor din Alba pentru sărbătorile de iarnă

Pensiunile din Munţii Apuseni, din judeţul Alba, sunt rezervate aproape în întregime pentru sărbătorile de iarnă, turiştii, majoritatea români, fiind atraşi cu tarife reduse aproape la jumătate, dar şi cu mâncăruri tradiţionale, plimbări cu sania sau cu servicii de lux precum jacuzzi şi saună.

Şeful ANTREC Alba, Emil Comşa, a declarat că din numărul total al turiştilor care aleg în această perioadă Munţii Apuseni aproximativ cinci la sută sunt străini, în special turişti veniţi din Ungaria.

Potrivit sursei citate, în acest an preţurile pentru sejururi sunt cu 25 până la 50 la sută mai mici comparativ cu 2009 şi, totodată, majoritatea pachetelor turistice s-au scurtat la patru nopţi de cazare.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. E o veste buna, inseamna ca incepe sa functioneze si la noi ideea de turism , chiar daca doar in anumite zile din an.