deţinuţii din penitenciarul codlea joacă într-o piesă de teatru la sala thaliaVineri începând cu orele 16.00, pe scena Sălii Thalia din Sibiu, trupa de teatru, compusă din 11 persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea, va oferi o reprezentaţie a piesei ,,Ciclopul” –  după Euripide.

Piesa, pusă în scenă de către domnul Gabriel Costea, actor la teatrul ,,Sică Alexandrescu” din Braşov, a participat la ,,Festivalul Naţional de Teatru pentru Deţinuţi” desfăşurat în luna noiembrie 2010, la Teatrul Nottara. Evenimentul îşi propune să oglindească într-o formă expresivă în percepţia comunităţii, potenţialul creator şi simţul artistic al persoanelor din mediul carceral, vizând şi diminuarea percepţiilor negative ale societăţii la adresa sistemului penitenciar.

“Reprezentatia de la Sibiu face parte din  turneul pe care trupa de teatru a Penitenciarului Codlea îl efectuează în perioada 6-13 decembrie în oraşele Aiud, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sibiu şi Braşov. Accesul la această manifestare va fi permis tuturor celor dornici de a vedea puse în lumină valenţele artistice ale persoanelor private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Codlea”, a explicat comisarul Dan Rusu, purtător de cuvânt la penitenciarul Codlea.

Ultima oră

Comentariul meu