primăria a decis că porcii se pot vinde în târgul oborPână în prezent în pieţele sibiene s-au comercializat doar animale mici. Animalele vii de talie mare vor putea fi comercializate în Piaţa Obor începând de vineri, 10 decembrie.

Dacă până în prezent în pieţele sibiene s-au comercializat doar animale mici (păsări), SC Pieţe Sibiu SA din subordinea Consiliului Local Sibiu a finalizat amenajarea unui sector special pentru comercializarea animalelor de talie mare. Spaţiul a fost amenajat în conformitate cu normele în acest domeniu, sectorul specializat find împrejmuit cu gard, iar în interiorul acestuia fiind amenajat un spaţiu destinat medicilor veterinari care verifică animalele. „Menţionăm că cei care doresc să comercializeze animale vii de talie mare în Piaţa Obor au obligaţia de a respecta prevederile HCL 210/2001 în ceea ce priveşte transportul animalelor pe drumurile publice. Astfel, subliniem faptul că animalele vii vor fi transportate cu mijloace de transport specializate, în caz contrar urmând să fie aplicate amenzile prevăzute de legislaţie” spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei..

Cei care doresc să comercializeze animale vii în Piaţa Obor trebuie să achite următoarele tarife:

pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta peste 6 luni  taxa este de 3,8 lei/animal/zi

pentru bovine, bubaline, cabaline şi porcine cu vârsta de până la 6 luni  precum şi pentru caprine, taxa este de 2,5 lei/animal/zi

pentru animale mici şi păsări taxa este de 0,7 lei/animal/zi

pentru pui de 1 zi taxa este de 0,1 leu/pui/zi

Ultima oră

Comentariul meu