Arcaşi din toate colţurile ţării au venit astăzi la Sibiu pentru prima ediţie a concursului Archery Masters Trophy, primul concurs de tir cu arcul organizat la Sibiu. Sub patronajul Federaţiei Române de Tir cu Arcul, concursul este organizat de cluburile Vektor şi Aktiv şi a reunit 42 de sportivi din 10 cluburi din ţară. Printre ei, campionul naţional en-titre, sibianul Mugur Nicu.

Evenimentul a debutat ieri cu o conferinţă de presă şi un Open Class adresat reprezentanţilor mass-media şi bloggerilor sibieni. „Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie. Am organizat multe concursuri în ţară şi chiar doream să venim şi la Sibiu. Am găsit aici un partener foarte energic în clubul Vektor şi cred că va fi o competiţie extrem de interesantă, pentru că va reuni cei mai buni sportivi în această disciplină”, spune Doru Dănileţ, preşedintele clubului Aktiv din Bucureşti. Toţi sportivii care au venit la Sibiu sunt clasaţi pe primele cinci locuri fie la campionatele naţionale indoor, fie la cele outdoor, fie la concursurile de field sau cele de arc tradiţional. Concurenţii au fost împărţiţi în trei divizii, arc compound, arcul olimpic sau arcul tradiţional. „În România avem în jur de 500 de sportivi legitimaţi în tirul cu arcul. În ţări precum Olanda, Franţa, Anglia, un singur club numără cel puţin 500 de sportivi. De exemplu, locul I la Cupa Mondială se premiază cu 40 de mii de dolari. Aici este un sport care se practică din plăcere, fără beneficii materiale. Concursul de la Sibiu este singurul care are premii în bani”, spune Mugur Nicu, campionul naţional en-titre. Un echipament complet de concurs valorează în jur de 2000 de euro.
VIDEO-FOTO:Dan Claudiu Buzdugan
[nggallery id=644]
Concursul azi și duminică

Prima rundă de calificări a început sâmbătă, la ora 9:30 iar cea de-a doua la ora 15, după pauza de masă. Finalele sunt programate pentru duminică, de la ora 9 iar ceremonia de premiere va avea loc la ora 12:30. Premiile sunt oferite de sponsorul principal, TransEuropa. Deschis recent, Clubul Sportiv Vektor își propune să pună Sibiul pe harta internațională a concursurilor de tir cu arcul. Poligonul Wild West Saloon de pe strada Treboniu Laurean, numerele 2-4, oferă un spațiu adecvat atât pentru activitatea sportivă cât și pentru activități de recreere, tir cu arcul sau tir cu arme de airsoft.

Ultima oră

Comentariul meu