artiştii plastici români promovați de spanioli la sibiuJoi la orele 19.00, la Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică, Compania Artejescal din Madrid va lansa Proiectul de promovare a artiştilor plastici români în lume ARTEJESCAL.

Evenimentul de la Sibiu, realizat în colaborare cu Asociaţia Artgothica Sibiu, face parte din turneul din acest an al echipei madrilene prin oraşele din România. Criticul de artă spaniol Antonio Calderón de Jesús împreună cu Compania Artejescal promovează arta şi artiştii plastici din mai multe ţări, la nivel internaţional. După realizarea unor proiecte care au inclus artişti din America Latină şi Iran, s-au axat în prezent pe promovarea artiştilor din România, urmând să promoveze arta est-europeană. Proiectul se concretizează într-o serie de filme documentare cu şi despre artiştii români, care urmează să fie distribuite în mediile artistice din mai multe ţări. Compania Artejescal întreţine relaţii cu piaţa internaţională de artă, participând la târgurile internaţionale organizate în scopul promovării valorilor culturale ale lumii.

Promovare în toată țara

Proiectul România, început cu ceva timp în urmă, a condus până în prezent la realizarea unor emisiuni înregistrate în partea de est şi sud-est a României, în Bucovina, la Iaşi, Suceava, Bucureşti, Slobozia, Alexandria, Slatina, Craiova şi Ploieşti, urmând ca în prezent această iniţiativă să includă oraşele Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Sibiu, a declarat George Smarandache, directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Lansarea Proiectului ARTEJESCAL la Sibiu este susţinută de Editura A.T.U. din Sibiu şi Centrul Cultural Habitus.

Programul proiectului:

17-18 noiembrie 2010 – Bucureşti

– întâlnire cu Grupul „Modernism” din Bucureşti;

– lansarea Proiectului ARTEJESCAL la TVR 1.

19-20 noiembrie 2010 – Slatina

– lansarea Proiectului ARTEJESCAL;

– lansare de carte „Lumea satului”.

21-22 noiembrie – Timişoara

– lansarea Proiectului ARTEJESCAL;

– realizarea de interviuri cu artiştii plastici timişoreni.

23-24 noiembrie – Braşov

– lansarea Proiectului ARTEJESCAL;

– realizarea de interviuri cu artiştii plastici braşoveni.

25-26 noiembrie – Sibiu

– lansarea Proiectului ARTEJESCAL;

– realizarea de interviuri cu artiştii plastici sibieni.

Ultima oră

Comentariul meu