Şcoala cu clasele I – VIII nr. 18 din Sibiu a organizat marţi dimineaţă, începând cu ora 09:30, o acţiune de antidiscriminare menită să tragă un semnal de alarmă chiar de Ziua Internaţională a Toleranţei.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a s-au desenat şi bandajat tocmai pentru a arăta trecătorilor urmele violenţelor şi ale discriminării. Ei şi-au propus ca de Ziua Internatională a Tolerenţei să arate că doresc să fie în siguranţă atât la şcoală cât şi pe stradă. Astfel pe pliantele împărţite au fost scrise următoarele mesaje: “Stop discriminării acum!” , “Deschide ochii şi inima!” , “Ţoţi suntem egali” şi “Cunoaşte-mă înainte să mă judeci”. Părinţii şi profesorii elevilor i-au susţinut şi încurajat, sperând ca pe viitor discriminarea şi violenţa să dispară. Acţiunea  a durat jumătate de oră şi au participat în jur de 20 de elevi.

VIDEO-FOTO:Dan Claudiu Buzdugan

[nggallery id=634]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. sper ca ceea ce au facut colegii mei sa-i puna pe unii oameni pe ganduri .. Sper ca unii oameni care totusi fac diferenta intre ei de rasa de religie de cultura sa se gandeasca bine inainte sa faca ceva . Inainte sa jigneasca sau sa batjocoreasca sa aiba in minte acest mesaj:SPUNE NU DISCRIMINARII!!!”.Este foarte important ca oamenii sa fie toleranti unul cu altu pentru ca societatea noastra sa functioneze mai bine. Acesta a fost opinia mea si vreau sa spun ca sunt mandra de colegii mei.