angajaţii unicredit sibiu au plantat 75 de puieţi gingko biloba pe kogălniceanuLa acţiunea desfăşurată sâmbătă la nivel naţional s-au plantat 750 de copaci Gingko Biloba, în 10 oraşe din ţară.

Angajaţi ai UniCredit Ţiriac Bank au plantat simultan, în data de 13 noiembrie, grupuri de cate 75 de arbori Gingko Biloba în parcurile centrale din 10 oraşe din ţară, făcând un prim pas pentru aclimatizarea în România a acestui arbore exotic cu proprietăţi distincte. Proiectul a debutat în luna mai a anului curent cu un pilot – plantarea a 37 de puieţi în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din Bucureşti, realizat tot cu ajutorul angajaţilor care s-au implicat voluntar în cadrul iniţiativei. Campania a continuat cu această a doua fază, care a cuprins următoarele oraşe: Sibiu, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Braşov şi Cluj.

În Sibiu s-au plantat puieţi de Gingko Biloba pe strada Kogălniceanu.

„În toate oraşele în care plantăm puieţi am beneficiat de sprijinul necondiţionat al autorităţilor locale, care au înţeles şi au apreciat importanţa acestei încercări de aclimatizare a Gingko Biloba, un arbore foarte adaptabil, longeviv şi benefic pentru mediu”, a spus Anca Nuţă, Director al Departamentului de Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Arbore resiztent

Proprietăţile terapeutice, efectele pozitive asupra calităţii aerului şi vârsta înaintată pe care o poate atinge reprezintă doar câteva dintre caracteristicile care definesc această specie.

„Motivul pentru care am ales Ginkgo Biloba este longevitatea sa extraordinară – un arbore putând ajunge la vârsta de 1000 de ani – şi capacitatea sa de a rezista oricăror condiţii de mediu”, a mai declarat Anca Nuţă. „Urmărim şi în această iniţiativă dezvoltarea durabilă, iar faptul că putem, printr-un adevărat efort de echipă şi printr-un gest făcut într-o singură zi să asigurăm existenţa unei surse de oxigen care va exista timp de un mileniu reprezintă pentru noi un simbol al impactului benefic de durată pe care ne dorim să-l aibă activităţile noastre în cadrul societăţii.”

Ultima oră

Comentariul meu