în sibiu, 15.529 de persoane suferă de diabet, dintre care 29 sunt copiiÎn Sibiu, evenimentul „Împreună putem face MAI MULT” va avea loc în faţa Facultăţii de Medicină. Medicii reuniţi la evenimentul ştiinţific „Zilele Medicale Sibiene” vor elibera baloanele solidarităţii pe 12 noiembrie, la ora 20.00.

Prevalenţa diabetului la nivel mondial este în continuă creştere. Estimările specialiştilor arată că până în 2030, 438 milioane de persoane vor suferi de diabet, reprezentând aproximativ 8% din populaţia lumii. Mai precis, mai mult de 1 din 13 adulţi ar putea avea diabet peste 20 de ani. În Sibiu, 15.529 de persoane suferă de diabet, dintre care 29 sunt copii şi 3.796 sun pacienţi insulino-trataţi. „În ultimii ani, stilul nostru de viaţă s-a modificat dramatic şi în sens negativ. În lipsa unui stil de viaţă sănătos şi a unui comportament preventiv, am ajuns victimele diabetului, ale obezităţii şi bolilor cardiovasculare. Până când atitudinea noastră pasivă şi comodă în ceea ce priveşte conservarea sănătăţii nu se va schimba, afecţiunile devenite epidemice, cum este şi cazul diabetului, vor continua să reducă speranţa de viaţă”, a declarat Preşedintele Onorific al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi susţinător al campaniei, Prof. Dr. Nicolae Hâncu. În Sibiu, evenimentul „Împreună putem face MAI MULT” va avea loc în faţa Facultăţii de Medicină. Medicii reuniţi la evenimentul ştiinţific „Zilele Medicale Sibiene” vor elibera baloanele solidarităţii pe 12 noiembrie, la ora 20.00. „Sunt sigur că mulţi dintre noi au o rudă, un prieten, un coleg de serviciu sau un vecin care luptă cu această boală. De aceea, un gest simplu de a lansa un balon fizic sau electronic poate ajuta chiar foarte mult din punct de vedere emoţional. Le arătăm că ne pasă şi că le suntem alături”, a completat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija.

Campanie în 12 oraşe

În România, campania „Împreună putem face MAI MULT” este structurată în două etape, complementare şi concomitente. Prima etapă cuprinde acţiuni publice în 12 oraşe ale ţării: Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Timişoara, Cluj, Galaţi, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Oradea, Târgu Mureş şi Craiova. În fiecare dintre aceste locaţii, comunitatea locală formată din medici specialişti, pacienţi – copii şi adulţi – şi alte persoane care susţin cauza sanofi-aventis este invitată să înalţe circa 5000 de baloane albastre, semn al solidarităţii lor cu persoanele care suferă de diabet.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Campania „Impreuna putem face mai mult” sustinuta de grupul Sanofi Aventis continua pe tot parcursul acestei luni in lupta impotriva diabetului si informarea publicului. In semn de solidaritate ne puteti sustine pe baloanepentrudiabet.ro. Elibereaza un balon electronic si arata ca iti pasa!