Reporterul Ora de Sibiu a solicitat ajutorul poliției comunitare pentru că trecerea de pietoni de la intersecţia străzilor 9 Mai şi Brutarilor, este blocată aproape zilnic de câteva mașini. Proprietarii acestora au ripostat dur, aducând injurii reporterului Ora de Sibiu.

Aceștia au fost la un pas de a lovi cu pumnul pe cel care a ”îndrăznit” să ceară ajutorul autorităților pentru ca trecerea de pietoni să poată fi eliberată de mașinile care erau staționate acolo. Imaginile video sunt cea mai bună mărturie legat de comportamentul proprietarilor autovehiculelor parcare neregulamentar. Poliția Comunitară și-a făcut datoria și a aplicat sancțiunile care s-au impus în astfel de cazuri. Ora de Sibiu va continua să sesizeze în continuare autoritățile locale, ori de câte ori se va constata că trecerile de pietoni și trotuarele din oraș sunt ocupate cu mașini parcate sau staționate neregulamentar.
VIDEO:Dan Claudiu Buzdugan
[nggallery id=630]

Ia atitudine şi fă împreună cu Ora de Sibiu recensământul nesimţitilor, mitocanilor, mârlanilor sau cum vrei să le mai spui celor de ale căror gesturi şi comportament pe stradă, în trafic, în autobuz şi în cele mai neaşteptate alte locuri te loveşti zilnic . Împreună îi arătăm lumii întregi şi poate îi vindecăm de simptome şi oprim epidemia.

Ai surprins un mârlan ? Trimite fotografia sau filmuleţul pe redactia@oradesibiu.ro sau oradesibiu@gmail.com

Ultima oră

Participă la discuție

11 Commentarii

  1. Dacă este să nu fim mai catolici decât papa și să ținem cont de toate aspectele, pe pietoni cine-i educă să nu mai traverseze ca oile, să se asigure (chiar și la treceri, scrie în codul ăla rutier), în special în situația în care NU au prioritate? Reiterez ceea ce a spus Monica din moment ce am cunoscut ambele perspective.

    Există mulți șoferi bătuți în cap, dar în același timp nu sunt singurii participanți la trafic iar gradul de educare al pietonului este inferior din moment ce, deh, nu trebuie dat examen pentru a ieși pe stradă, iar bovinele ce traversează pe la colțul străzii fără a avea bunul simt să întoarcă capul, încă trăiesc cu impresia că o tonă și ceva de fiare frânează mai repede decât vreo câteva zeci de kile de carne ce nu are dreptate. Gazetării de astea am văzut destule. Articole pentru conștientizarea bipezilor, nu prea. Aruncatul acesta cu noroi într-o anume categorie o avea el un anume grad de adevăr și nu aprob astfel de „parcări” (am și o colecție de poze cu astfel de șoferi „model”), dar respectul în trafic este un concept multidirecțional, nu doar de la șofer la pieton.

  2. pacat ca esti aici la facultate si treci zilnic pe langa noi.si aici e strada intunecata .mai cad tigle…..

    1. domnule k-pax in virtutea dreptului la libera exprimare am publicat comentariile d-stra. tot in virtutea drepturilor omului, vom sesiza organele de politie si cele abilitate pentru amenitarile care le aduceti reporterului Ora de Sibiu. Va solicitam sa incetati cu amenitarile de prost gust si joasa speta.
      Cu respect
      Redactia Ora de Sibiu

  3. bv ,mare reportaj ,de ce nu ai mentionat ca tu reporter cumsecade ai luat 1 milion amenda ca nu aveai viza de flotant

  4. ma pretene, hai sa clarificam situatia:
    1. e ilegal sa parchezi pe trecere de pietoni, inaitnea ei sau sa faci depasire la mai putin de 25 de m inaintea uneia – asa zice codul rutier.
    2. e adevarat ca – teoretic – pietonii au prioritate.. zic teoretic, pentru ca eu sunt unul din putinii care le-o acorda, pentru ca in rest e dezastru.. stiu, ca merg si pe jos, si nu de putine ori mi-a fost dat sa fug pe trecere, pentru ca unii nu isi cauta pedala de frana, sau pur si simplu nu-s atenti la drum – ca de, mobilul de mai important.
    3 DAR iti mai si zic ca – sunt aproape convins – tu nu lcuiesti in sibiu, si sofer iar nu esti.. daca indeplineai conditiile astea, observai si tu ca in rahatu’ asta de capitala culturala nu gasesti loc de parcare – fie ca e cu plata, fie ca nu – iar daca e cu plata, nu gasesti tichete.. deci oricum ai lua-o, tot cu amenda in parbriz te trezesti.. si, sa fie oare vina mea?!?..
    Trezeste-te la realitate.. si tu, si gardienii si sasu’ care nu rezolva problema..
    later..

  5. Unde aveti prioritate, sariti ca arsi ca nu vi se respecta. Pazea la colt de strada atunci, unde va e permis sa treceti, dar NU aveti prioritate. Ar trebui sa trecem prin voi ca prin popice…