estoril motogp: cursa clasei mezine, întreruptă de ploaie; marc marquez - aproape campion
Marc Marquez (16 ani) - liderul clasamentului general cu o etapă înainte de finalul sezonului competițional.
Marc Marquez (Red Bull Ajo Motorsport) a câștigat cea de-a 17-a etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, clasa 125 cmc, Marele Premiu al Portugaliei. Cu cele 25 de puncte obținute la Estoril, el deține în continuare conducerea clasamentului general la distanță de 17 puncte față de ocupantul locului doi, Nicolas Terol (Bancaja Aspar Team).

Cursa clasei 125 cmc s-a desfășurat sub auspiciile ploii. Startul s-a dat  cât încă nu începuse să picure, suprafața pistei fiind în totalitate uscată. Situația s-a schimbat foarte rapid, după primele patru tururi de circuit, suprafața de rulare devenind foarte alunecoasă din pricina precipitațiilor căzute. Din această cauză au avut loc două accidente pe pistă, ambele în lanț, fiind implicați în aceste ambuscade  opt piloți. Câteva minute mai târziu, cu 16 tururi înainte de final, arbitrii au întrerupt cursa.

Cursa s-a reluat o jumătate de oră mai târziu, grila de start fiind realizată din rezultatele cu care au încheiat prima parte a întrecerii piloții. Startul numărul doi a ”pierdut” însă 12 rideri. De pe primele patru poziții au luat de data aceasta startul Nicolas Terol, Marc Marquez, Bradley Smith (pole position la primul start) și Pol Espargaro. Printre cei care n-au mai participat după reluarea cursei sunt Sandro Cortese, Esteve Rabat și Marcel Schrotter.

Așa cum a decis directorul cursei, partea a doua a întrecerii clasei 125 cmc a durat cât parcurgerea a nouă lungimi de pistă. A fost astfel o întrecere foarte scurtă și aprigă, Marc Marquez depășindu-l pe adversarul său Nicolas Terol în ultimul tur și câștigând etapa din Portugalia. Locul trei pe podium a fost ocupat de Bradley Smith (Bancaja Aspar Team), pilot care este ”împotmolit” pe locul patru în clasamentul general. Chiar dacă câștigă, chiar dacă va pierde următoarea etapă, ultima din calendar, Smith nu va urca sau nu va coborî vreo poziție în clasament.

Ultima oră

Comentariul meu