estoril motogp: ploaia dă programul de calificări peste cap
Aversele de ploaie au anulat calificările MotoGP de pe circuitul de la Estoril, Portugalia

Precipitațiile dau de furcă organizatorilor Marelui Premiu al Portugaliei bwin și manșele de calificări pentru toate cele trei clase au fost amânate deja de două ori.


Later edit: cele trei manșe de calificări au fost anulate. Startul în cursă se va lua mâine în funcție de rezultatele obținute la antrenamentele libere.

Toți piloții stau în așteptare pentru decizia pe care o vor lua oficialii Dorna și FIM la ora 14.30 (ora Portugaliei) cu privire la sesiunea de calificări. Începând de ieri, în reprize de câteva ore, ploaia a făcut legea la Estoril iar de două ore continuă să cadă. Astfel că sesiunea de calificare a clasei 125 cmc  a fost inițial amânată pentru ora 16.10, după desfășurarea manșelor de la clasele MotoGP și Moto2. Din cauza cantității mare de apă de pe circuit și a vizibilități extrem de reduse, tot programul a fost blocat pentru o jumătate de oră, când se va decide restul zilei.

Estoril – temperatura aerului: 12 grade Celsius, temperatura la sol: 13 grade Celsius, umiditate: 87% .


Dacă manșele de calificare vor fi suspendate, grila de start de mâine se va forma în funcție de cele mai bune rezultate ale antrenamentelor libere de ieri şi cele din prima parte a zilei. În aceste condiții, campionul acestui sezon și învingător la Estoril în ultimii doi ani, Jorge Lorenzo, va pleca de pe prima poziție, el marcând cel mai bun timp al antrenamentelor, 1’48.522. Pilotul echipei Yamaha a derapat și căzut pe un viraj de dreapta, din fericire fără urmări. În continuare, primele trei pozițiile de pe grilă vor fi ocupate de Nicky Hayden şi Valentino Rossi.

La Moto2 Gabor Talmacsi a realizat cel mai bun timp al antrenamentelor și poate pleca din pole iar la clasa mezină Bradley Smith va lua startul din prima poziție.

Ultima oră

Comentariul meu