holdingul atlassib în frunte cu carabulea neagă implicarea în cazul apostuHoldingul patronat de cel mai bogat sibian, Ilie Carabulea, a transmis un comunicat de presă prin care doreşte să aducă lămuriri legate de anumite demersuri făcute la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Carabulea spune că nu s-a întreprins nicio acţiune ilegală.


Redăm mai jos întreg conţinutul integral al comunicatului de presă:

Ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media în ultimele zile, Holdingul Atlassib este în măsură să facă o serie de precizări pentru o corectă informate a opiniei publice.

Conform legii, societatea Atlassib SRL a făcut o serie de memorii începând cu luna noiembrie 2009, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusiv în atentia doamnei Procuror General, Codruta Kovesi, ultimul memoriu fiind adresat acesteia chiar astăzi, 28.10.2010, memorii prin care societatea a solicitat promovarea unui recurs în interesul legii şi nu în interesul strict al Atlassib, în urma pronunţării unor hotărâri contradictorii de către instanţele de judecată, în ultimii doi ani de zile. Respectând legislaţia în vigoare, societatea Atlassib SRL are dreptul să ajungă în audienţă la Procurorul General, doamna Codruta Kovesi, singura care este în măsură să se pronunţe privitor la această stare de fapt.

Pentru că Atlassib SRL nu a primit în termenul legal, de 30 de zile, răspuns la memoriile adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a făcut un nou demers  scris, conform legii, o revenire la memoriile depuse. Societatea era îndreptăţită să primească un răspuns la memoriile depuse,  conform Legii 233/2002, care precizează la articolul 6., faptul că petiţiile trebuie să primească un răspuns în termen de 30 de zile de la înregistrare.

Pentru a înlătura orice speculaţie, Atlassib SRL doreşte să mai comunice că a intreprins demersuri doar legale pentru rezolvarea unei situaţii juridice, pentru rezolvarea memoriilor legitim îndreptate către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Atlassib SRL mai precizează că a facut cele şapte solicitări către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce în ultimii doi ani, societatea a avut un număr de 23 de procese, având ca obiect solicitarea foştilor angajaţi agenţi de turism de acordare a diurnei de delegare calculate la nivelul HG 518/1995. În aceste cazuri, instanţele de judecată s-au pronunţat prin hotărâri contradictorii, opt dintre instanţe acordând caştig de cauză foştilor angajaţi, iar majoritatea instanţelor, în număr de 15 au statuat corecta acordare a diurnei de către societate, pe baza Regulamentelor firmei, parte integrantă din Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate. Pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti contradictorii cu privire la aplicarea HG 518/1995 s-a întâmplat chiar în cadrul aceleiaşi Curţi de Apel, respective la Târgu-Mureş. Astfel, Atlassib SRL s-a simţit obligată să promoveze un recurs în interesul legii pentru o aplicare unitară a HG 518/1995, indiferent care era aceasta.

“Nici eu personal, nici Holdingul Atlassib nu am întreprins nicio acţiune ilegală pentru a rezolva vreo problemă juridică. Absolut toate demersurile noastre juridice au fost şi sunt conform legislaţiei în vigoare, inclusiv demersurile adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusive în atenţia doamnei Procuror General, Codruta Kovesi”, a declarat joi, Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib.

Ultima oră

Comentariul meu