video: iptana - obermeyer şi max boegl, vinovaţi pentru alunecările de teren de la aeroportul internaţional sibiu
Martin Bottesch (în centru) a prezentat raportul expertizei.

Preşedintele Consilului Judeţean Sibiu a explicat că proiectantul şi executantul lucrărilor de la Aeroportul Internaţional Sibiu, se fac vinovaţi de alunecările de teren, lucru determinat după efectuarea expertizei oficiale.

Martin Bottesch spune că pe baza expertizei făcută de un istitut abilitat din Bucureşti, s-a putut stabili cine este responsabil pentru cele întâmplate. “Responsabilitatea va fi stabilită dacă cei care sunt vinovaţi nu şi-o asumă. Consiliul Judeţean va trimite în aceste zile notificări oficiale către proiectant şi către executant. În cazul refuzului de remediere a deficineţelor se reţin garanţiile bancare pentru prejudiciul produs” a spus Bottesch. Cj-ul a solicitat într-o notificare precedentă ca lucrările să fie începute de executant, dar acesta a răspuns CJ-ului în scris şi a anunţat că nu se consideră vinovaţi pentru alunecările de teren şi în consecinţă nu încep lucrările.

Consiliul Judeţean este hotărât însă ca în cazul unui nou refuz să dea în judecată firmele vinovate. “Responsabilitatea va fi stabilită de instanţă dacă cei vinovaţi vor refuza să facă acest lucru”, a mai spus Bottesch, care crede că cel mai probabil lucrările la aeroport vor începe în primăvara anului viitor.

Reamintim că expertiza spune că s-a folosit un pământ prea argilos la amenajarea pistei din capătul căreia au avut loc alunecările de teren în luna august.

CITEŞTE AICI CONŢINUTUL EXPERTIZEI OFICIALE DE LA AEROPORT!

Ultima oră

Comentariul meu