turistă găsită moartă în șaua caprei, la bâlea lacO turistă din Bucureşti a decedat vineri seara, la peste 2.300 de metri altitudine, în Şaua Caprei din Munţii Făgăraşului, după ce a alunecat şi a căzut pe zăpada îngheţată, din cauză că nu a avut echipament adecvat, cu colţari şi beţe, a declarat sâmbătă dimineaţa, Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

„Am fost sunaţi la 112 de cei care au însoţit-o pe turistă, însă am reuşit doar să o transportăm după ce a decedat. Turista a decedat după ce a căzut pe zăpada îngheţată. Cu noi a fost şi un echipaj de la SMURD, însă nu am mai putut să o salvăm”, a relatat şeful Salvamont.
Acesta a precizat că turista avea 55 de ani şi dacă ar fi avut echipament adecvat urcărilor pe munte în această perioadă, ar fi avut şanse să nu cadă mortal pe zăpada îngheţată. În zona Bâlea, aproape de Şaua Caprei din Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă este de doar câţiva centimetri, dar este îngheţată. În urmă cu doi ani de ani, tot în Munţii Făgăraş, dar în locul numit Strunga Dracului, o altă turistă cehă a decedat tot în urma unei alunecări pe zăpadă.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu