Lucrarea „CAR CU BOI”, a lui N. Grigorescu a ajuns joi la Palatul Brukenthal. Tabloul a fost achiziţionat pe data de 30 septembrie 2010 de către domnul Mircea Simion Vescan, respectat om de afaceri din industria gazieră, pentru suma de 155 000 de Euro.

Au mai fost prezenţi alături de Mircea Vescan, prof. univ. dr. Sabin Adrian Luca, Directorul General al Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Bâldea, Directorul casei de licitații Artmark şi Ioana Cristea, Şefa Secţiei de Artă în cadrul Muzeului de Artă al Municipiului Bucureşti. Publicul a fost foarte încântat de frumuseţea tabloului dar şi de dărnicia omului de afaceri. Lumea prezentă a fotografiat şi filmat celebra pictură iar apoi au fost invitaţi la un cocktail în Sălile Palatului.

“Iniţiativa fără precedent în România a domnului Vescan este una apreciabilă şi, deşi reprezintă o practică mai puţin întâlnită printre colecţionarii activi în România în momentul actual, se încadrează într-o dimensiune de perfectă normalitate în context internaţional”, a declarat Ioana Cristea, Şefa Secţiei de Artă din cadrul Muzeului de Artă al Municipiului Bucureşti.

Mircea Vescan a declarat: “Este prima dată când achiziționez o asemenea operă; sunt bucuros să fiu unul dintre cei care pot deține acest tablou și voi face toate demersurile pentru a mă asigura că nu va fi niciodată înstrăinat de România”.
VIDEO:Dan Claudiu Buzdugan/FOTO:Andreea Petresc

video-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthalvideo-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthalvideo-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthalvideo-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthalvideo-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthalvideo-foto - vescan a adus tabloul "car cu boi" al lui grigorescu, să îl expună brukenthal

Ultima oră

Comentariul meu