În baza datelor şi informaţiilor existente la nivelul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu, în dimineaţa zilei de 19 octombrie, a fost oprit în trafic autoturismul condus de G. Cătălin, în vârstă de 43 de ani, domiciliat în municipiul Mediaş.

Cu privire la acest suspect existau informaţii referitoare la desfăşurarea de  activitaţi de comerţ cu ţigarete neintroduse în sistemul fiscal şi fără a deţine documente justificative. În momentul în care a fost oprit în trafic, în urma controlului efectuat asupra autovehiculului a fost identificată cantitatea de 500 cartuţe ţigari (100.000 ţigarete) fără timbre fiscale valabile pe teritoriul României şi fără ca suspectul să poată face dovada transportului în sistem suspensiv de plată a accizelor. Faţă de acesta a fost luată măsura conducerii la sediul inspectoratului, unde ţigările în cauză şi autoturismul folosit la transportul acestora au fost confiscate de lucrătorii D.J.A.O.V. Sibiu,  persoanei în cauză fiindu-i aplicată sancţiune contravenţională în baza prevederilor O.G. nr. 92/2003, în valoare de 100.000 lei. În baza activităţii desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu s-a stabilit faptul că suspctul a preluat respectivele ţigări de la alte persoane, respectiv C. Dănuţ (36 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu) şi C. Ilie (în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu), persoane care sunt cercetate în prezent de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, şi care fac parte dintr-un grup infracţional format din 7 persoane ce desfăşoară activităţi ilicite de comercializare a ţigaretelor la nivelul judeţului Sibiu.

11 percheziţii

În cursul zilei de 19 octombrie, poliţiştii sibieni au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare la imobilele şi locaţiile comerciale deţinute de membrii grupării, ocazie cu care au fost identificate următoarele bunuri fără ca deţinătorii acestora să poată justifica provenienţa acestora: 106.000 ţigarete, respectiv 5300 pachete ţigarete de provenienţă străina, 80 l alcool (provenienţă Serbia) şi băutură spirtoasa contrafacută, în valoare de 1.200 euro şi 50.500 lei

Evaziune fiscală şi prejudiciu de sute de mii de lei

În baza probelor administrate, prejudiciul total calculat de organele Ministerului Finantelor Publice a fost de 240.000 lei, 3 dintre membrii grupării – C. Ilie, G. Cătălin şi C. Coman au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru o perdioadă de 24 de ore, iar în urma prezentării acestora instanţei cu propunere de arestare preventivă s-a dispuns continuarea activităţilor de urmărire penală cu inculpaţii în stare de liberatate şi interdicţia părăsirii localităţii de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Inculpaţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infarcţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi fără timbre valabile pe teritoriul Românie.

Ultima oră

Comentariul meu