turneu de baschet pentru copii la sibiuClubul de baschet Whitesnakes organizează, în premieră la Sibiu, un turneu de mini baschet pentru copiii ce au ales să practice acest sport atât de frumos.

La turneu vor participa în jur de 18 echipe, atât de fete cât şi de băieţi, venite din judeţele vecine şi se va desfăşura duminică, 17 octombrie. ‘Este prima ediţie a acestui turneu însă ne dorim ca această competiţie să devină un reper stabil în baschetul pentru copii şi să îl desfăşurăm în fiecare an, cu o săptămână sau două înainte de începerea campionatelor de juniori’, spune Dragoş Floarea, preşedintele clubului Whitesnakes.

Copii din Brașov, Mediaș, Ploiești și Tg. Mureș
La Sibiu vor sosi copii de la cluburile de baschet CSU Braşov, CSS Mediaş, CSU Ploiesti si BC Together Târgu Mureş, club condus de fostul jucător al Sibiului, Mihai Corui. Lor li se vor alătura puştii care studiază aruncări la coş la cluburile CSU Sibiu, CSS Sibiu şi Whitesnakes Sibiu. Cei mai mici dintre viitorii baschetbalişti încă nu au împlinit 6 ani. Cum Whitesnakes este singurul club din România care primeşte copii înainte de împlinirea acestei vârste, această categorie va fi disputată între colegi. Pentru celelalte categorii, Baby Baschet, Mini Baschet, U14 şi U16 disputa va fi ceva mai aprigă, în special la categoria U14 unde sunt înscrise cele mai multe echipe. ‘Va fi ceva interesant pentru copii, cu tot ‘tacâmul’ unei competiţii mari chiar dacă cei mici nu au la activ decât două luni de când ne jucăm’, mai spune Dragoş Floarea. Bătălia pentru victorie la categoria de vârstă sub 14 ani se va da între CSU Braşov, vicecampioana naţională în exerciţiu la această categorie, CSU Sibiu, condusă de Cristi Crăciun, CSS Sibiu, antrenaţi de doamna profesor Martinescu, CSS Sibiu cu Bogdan Spânu antrenor, CSS Mediaş cu Cosmin Ploscaru şi Together Mures cu Miţă Corui.

Meciuri în 3 locații
Meciurile se vor juca concomitent în Sala Transilvania, sala CSS Sibiu (sala de la Teatru) şi Liceul Teoretic Constantin Noica (fosta şcoala 9) de pe strada Oştirii, incepand cu ora 8.30 pana seara la orele 20.00 ‘Mulţumim pentru sprijinul acordat Direcţiei de Sport şi Tineret a judeţului Sibiu, Asociaţiei ‘Al 6-lea Jucător’, firmei Onyx şi Grupului EMCO. Şi nu în ultimul rând părinţilor, fără de care acest turneu nu ar fi avut niciodată loc’, încheie Dragoş Floarea.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. vreau sa ma inscriu si eu la sala transilavania sibiu cu niste prieteni deai mei