În cursul dimineţii de marţi, au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Botoşani şi Timiş şi au fost puse în executare un număr de 17 mandate de aducere. Un număr de 31 de persoane sunt urmărite penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pentru 17 dintre acestea fiind emise, marţi, mandate de aducere la DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava.

Potrivit unui comunicat comun al BCCO şi DIICOT Suceava, în cursul dimineţii de marţi, au fost efectuate 24 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Botoşani şi Timiş şi au fost puse în executare un număr de 17 mandate de aducere.

Totodată, ca urmare a colaborării cu autorităţile judiciare din spaţiul Schengen au fost efectuate două percheziţii domiciliare „one time action” ce vizau locaţiile folosite de membrii grupării şi s-a pus în executare mandatul european de arestare pe numele lui Cristian O.I. (30 ani), din Botoşani.

Un sibian, capul reţelei

Potrivit cercetărilor începute din 2006 de poliţiştii BCCO Suceava sub coordonarea unui procuror DIICOT-ST Suceava s-a stabilit că în anul 2000, Michael R.T. (32 ani), din judeţul Sibiu, revenit în ţară după zece ani petrecuţi în ţări vest-europene, a pus bazele unei structuri din care făceau parte cetăţeni români şi germani ce acţionau împreună şi în mod coordonat pentru trafic de persoane.

video - reţeaua de proxenetism a clanului clămparu, destructurată din nou de diicot în modova şi sibiu

Racolare în striptease

Aceştia s-au folosit de un club de striptease din Sibiu pentru inducerea în eroare a victimelor în ceea ce priveşte activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Spania, persoanele racolate urmând să fie dame de companie sau dansatoare. Cercetările au mai evidenţiat că, în anul 2003, Cristian O.I., Robert S. (33 ani), Valeriu Z.M. (33 ani) Sorin A.C. (37), Ovidiu L. (29 ani), Ionel R. (38 ani), Florin C. (28ani), Daniel D. A,(40 ani) şi Lucian L.M. (34 ani), toţi din judeţul Botoşani, au aderat, sprijinit şi activat în gruparea condusă de Michael R.T., racolând şi transferând tinere din judeţe din nordul Moldovei sau au înlesnit racolarea acestora.

Duse în Spania, via Sibiu

Tinerele erau preluate la Sibiu de Nicolae T. şi Ilie T.R. din Sibiu, care le transportau în Spania, unde femeile erau obligate, de alţi membri ai reţelei, să practice prostituţia în diverse cluburi, în folosul grupării. În anul 2005, ca urmare a intervenţiei simultane a autorităţilor din Spania şi România, o parte din membrii reţelei, din Spania şi Sibiu, au fost arestaţi, iar în aceste condiţii a avut loc o reorganizare a grupării coordonate de Michael R.T. şi prin relocarea activităţilor acesteia pe teritoriul Veneţiei, în Italia, unde Cristian O.I, Robert S. şi Sorin A.C., preiau şi îşi asumă roluri mai importante, de organizatori ai activităţilor de exploatare a victimelor, fiind cooptat în grup şi Gabriel H.M. (27 ani), din judeţul Botoşani.

Ultima oră

Comentariul meu