constantin chiriac este personalitatea anului pentru o românie europeanăDirectorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, primeşte distincţia de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană. Ceremonia de decernare a titlului va avea loc vineri, 15 octombrie, ora 12:00 la Palatul Parlamentului.

Devenită deja o tradiţie, Ceremonia de Gală a Fundaţiei Eurolink – Casa Europei recompensează cele mai remarcabile eforturi făcute de personalităţi din Europa şi din România în favoarea apropierii societăţii româneşti de principiile, valorile şi standardele europene, prin decernarea distincţiei “Personalitatea anului pentru o Românie europeană”. Fundaţia îşi desfăşoara activitatea sub patronajul onorific al Domnului Ambasador Dr. Liviu Bota, fost Secretar General Adjunct al Naţiunilor Unite. Premiul pentru anul 2010 va fi acordat actorului şi managerului cultural Constantin Chiriac, pentru organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente teatrale europene, cât şi pentru meritele sale excepţionale în promovarea toleranţei şi solidarităţii europene prin arta spectacolului conform anunţului emis de Sever Avram, preşedintele executiv al fundaţiei.

Onorat de distincţie

„Această distincţie mă onorează şi mă obligă să continui împreună cu întreaga echipă de la Sibiu performanţa Teatrului Naţional „Radu Stanca”, a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, precum şi a şcolii de teatru. Acest efort este unul susţinut în timp, reuşind, iată, să facem din Sibiu un oraş mai bun şi mai cunoscut pe harta Europei, celebrând diversitatea, creativitatea şi dialogul dintre artişti. Iar asta, doar prin stimularea continuă a profesionalismului atât la nivel de management, tehnic, cât şi artistic, astfel încât teatrul din Sibiu să aibă o echipă bună. Deşi iniţial poate incomod, am reuşit să schimbăm o mentalitate învechită   într-una pro-activă prin care să aducem beneficii atât teatrului, cât şi nouă ca oameni” a declarat Constantin Chiriac de la Varşovia, unde participă la selecţia oraşelor poloneze candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2016.

Ceremonie cu fast

Ceremonia de acordare a plachetei şi a diplomei de excelenţă va avea loc vineri, 15 octombrie, ora 12:00 la Sala Constantin Brâncuşi a Palatului Parlamentului la finalul desfăşurării Mesei Rotunde Europene „Care este locul actual al României în Uniunea Europeană?”, în prezenţa Înaltului Reprezentant al Preşedinţiei Uniunii Europene în România, Adjunctul Ambasadorului Regatului Belgiei la Bucureşti, Dl Jose de Pierpont.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii