boc i-a tras-o lui iohannis. nici un leu pentru sibiu la rectificarea bugetarăJudețul Sibiu a primit 3,5 milioane de lei la rectificarea bugetară, dar capitala județului nu vede nici un ban, pentru că Guvernul nu a dat bani la primăriile cu primari de la FDGR. Primarii PDL-iști au luat mai mult de jumătate din rectificare.

Președintele Consiliului Județean Sibiu și-a arătat disprețul față de modalitatea în care Guvernul României a decis să aloce direct primăriilor din județ, cele 3,5 milioane de lei alocate județului Sibiu la rectificarea bugetară.  Din acești bani numai puțin de 1,8 milioane de lei au mers la primăriile cu primari PDL. ”PNL-ul a primit 800.000 lei, PC – 425.000 lei, PNŢCD, care are numai localitatea Bazna a primit 300.000 lei, iar PSD-ul care are cele mai multe primării în județul nostru a primit pentru primarii lor suma de 243.000 lei. În fine FDGR, care are primarul Sibiului nu a primit nici un leu. Este o încălcare a principiilor descentralizării şi autonomiei locale. Este clar pentru toată lumea că aceste sume au fost date politic și cei mai mulţi bani s-au dus la PD-L”, a spus cătrănit Martin Bottesch.

Împărțire ”Made in PDL”

Bottesch a venit în fața presei și cu o statisică cu numărul de locuitori în localitățile județului, după ”coloratura” politică. ”Haideți să ne uităm la populaţia localităţilor şi la apartenenţa politică a primarilor și să vedeți cum arată clasamentul. Pe primul loc este FDGR cu 184.000 locuitori, pe locul 2 este PDL cu 120.000 de locuitori , PSD are 64.000 de locuitori, PNL are 25.000 de locuitori, PC-ul are 4.000, PNŢCD-ul are 4.000. În fine 11.000 sunt la primari independenți. E clar că este o împărțire politică a banilor” a mai spus Bottesch.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii