proiecţii de calitate la astra film junior 2010 de azi până vineriFestivalul are loc la Sala Thalia, în perioada 13-15 octombrie. Mai mult, seria de documentare „Dimineţile lumii” revine pentru copiii claselor I – IV.

ASTRA FILM JUNIOR 2010 urmăreşte să trezească şi să cultive în rândul liceenilor şi elevilor de şcoala primară plăcerea de a viziona, în sala de cinema, filme documentare care îi ajută să descopere, să înţeleagă şi să analizeze cu discernământ informaţiile receptate.

Programul destinat liceenilor va cuprinde filme documentare, care tratează subiecte de mare interes în rîndul lor: pro şi contra Roşia Montană, în filmul Un nou El Dorado; o  poveste de dragoste a bunicii Monicăi Csango, regizoarea filmului Forever Yours, şi idealul de frumuseţe feminină de astăzi şi efectele negative care se leagă de presiunea mediei şi a industriei care promovează acest ideal – în filmul Standarde de frumuseţe.

Proiecţiile vor fi urmate de discuţii şi dezbateri moderate de antropologul Vintilă Mihăilescu şi de preotul sibian Contantin Necula.

„Dimineţile Lumii” revine

ASTRA FILM JUNIOR 2010 prezintă seria de documentare „Dimineţile lumii care s-a bucurat de un extraordinar succes în cadrul ediţiei AFF 2009, în rândul celor mici. „Dimineţile lumii”  revine la dorinţa elevilor şi a profesorilor de a viziona întreaga serie. Documentarele îi surprind pe copiii din întreaga lume, de la trezire şi până la sosirea lor la şcoală. Ce mănâncă la micul dejun un tânăr japonez? Unde dorm copiii din sudul Marocului? Cum ajung la şcoală micuţii mexicani? Atâtea întrebări nesemnificative în aparenţă, dar revelatoare pentru diferenţele noastre culturale şi care pot să ne înveţe o multitudine de lucruri simple, dar pasionante.

„Dimineţile lumii” este o ocazie de a descoperi diversitatea nucleelor familiale, dar şi regulile de viaţă după care acestea se ghidează. Vom simţi de asemenea şi ritmul lumii exterioare care se accelerează la răsărit.

Se rulează fimul produs la Astra Film Junior în septembrie

Pe de altă parte, micii spectatori dar şi liceenii vor putea viziona în premieră filmul animat „O poveste de acasă” realizat de 11 copii, în prima parte a proiectului ASTRA FILM JUNIOR 2010 (6-10 SEPTEMBRIE), când s-a organizat un atelier de film de animaţie. „O poveste de acasă” are o durată de 7 minute şi va fi proiectat la Sala Thalia, în toate cele trei zile ale festivalului (13-15 octombrie) înainte de seria „Dimineţile lumii” şi de fiecare documentar destinat liceenilor.

Proiectul ASTRA FILM JUNIOR 2010 este organizat de Astra Film, CNM Astra, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

PROGRAM PE ZILE:

MIERCURI, 13 octombrie 2010

8:30-9:30

O poveste de acasă – România

Dimineţile lumii – SUA

Dimineţile lumii – Senegal

Dimineţile lumii – Mexic

12:00-14:00

O poveste de acasă – România

New Eldorado / Un nou Eldorado – Ungaria

JOI, 14 octombrie 2010

8:30 -9:30

O poveste de acasă – România

Dimineţile lumii – Finlanda

Dimineţile lumii – Japonia

Între două case – Finlanda

12:00-14:00

O poveste de acasă – România

Forever Yours/ Pentru totdeauna – Norvegia

VINERI, 15 octombrie 2010

8:30 -9:30

O poveste de acasă – România

Dimineţile lumii – Maroc

Dimineţile lumii – Cambogia

Dimineţile lumii – India

12:00-14:00

O poveste de acasă – România

The Beauty Exchange/ Standard de frumuseţe – Cehia

Ultima oră

Comentariul meu