mustărie tradiţională şi mâncare românească de tradiţie până în 17 octombrieSe întâmplă în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, la Cârciuma din Bătrâni, în perioada 9-17 octombrie 2010, zilnic între orele 11-21.

Mustăria va fi realizată de reprezentanţii podgoriei Ciumbrud, judeţul Alba, care vor face must de struguri, chiar în faţa doritorilor şi vor pune la dispoziţie o gama de vinuri de calitate net superioară, mai multe soiuri de vin de masă, alb şi roşu, cupajate după  reţete  de success,  garantate  de peste 20 ani.  Mustăria va reînvia plăcutul obicei al proprietarilor de vie care la culesul strugurilor, amenajau un spaţiu lângă podgorie în care serveau trecătorii cu must din struguri proaspăt storşi, împreună cu mâncăruri alese.

Festin culinar la Cârciuma din Bătrâni

Alături de această băutură de toamnă, mult aşteptată, restaurantul Cârciuma din Bătrâni ne pregăteşte un festin culinar: la ceaun se vor prepara la foc mic tocăniţe de oaie, papricaş de pui, mămăliguţă; se vor face cocoloaşe cu brânză de burduf, pe grătar va sfârâi păstrama de oaie, cotletul şi ceafa de porc; toate acestea potrivindu-se cum nu se poate mai bine cu mustul proaspăt şi cu aroma de busuioc a vinului de Cimbrud. Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de rodul viilor, alături de mâncăruri tradiţionale româneşti.

Ultima oră

Comentariul meu