sindicaliştii sibieni nu au mai mers la miting la bucureşti, din respect pentru băsescuSindicatul Învăţământului Preuniversitar Sibiu a anunţat marţi că plecarea delegaţiei la mitingul din Capitală a fost contramandată din respect pentru pierderea suferită de preşedintele Traian Băsescu, apreciind că nemulţumirile pot fi făcute publice şi după încheierea funeraliilor Elenei Băsescu.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de sindicat, Biroul Executiv al SIP Sibiu s-a reunit, luni, în şedinţă şi a decis contramandarea participării la mitingul care va avea loc în Bucureşti.

„Luând cunoştinţă de pierderea produsă prin decesul mamei domnului preşedinte Traian Băsescu, s-a hotărât contramandarea deplasării delegaţiei din judeţul nostru la mitingul de protest din data de 5 octombrie. Apreciem că nemulţumirile noastre, cunoscute de altfel de Instituţia Prezidenţială, pot să fie cauza unei mişcări de protest şi după ce se vor fi terminat ceremoniile specifice unor asemenea evenimente triste”, se arată în comunicat.

Sindicaliştii din Sibiu consideră că nu e momentul oportun pentru a manifesta în aceste clipe şi a-şi striga nemulţumirile şi reproşurile şi îi transmit condoleanţe şefului statului.

Aproximativ o sută de sindicalişti din SIP, care aparţine de Federaţia Educaţiei Naţionale, ar fi trebuit să plece, marţi dimineaţă, la mitingul de protest de la Bucureşti.

sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu