şase din cei 11 arestaţi de diicot la mediaş, arestaţi pentru 29 de zileDupă 10 ore de audieri, joi înainte de miezul noptii, a fost solutionata de catre Tribunalul Sibiu propunerea de arestare preventiva formulata de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu.

Propunerea viza un numar de 11 persoane fata de care s-a luat masura retinerii pentru 24 de ore si s-a pus în miscare actiunea penala pentru comiterea în cursul anului 2010 a infractiunilor de constituire, sprijinire si aderare la grup infractional organizat prevazuta si pedepsita de art. 7 rap. la art. 2 lit. b) pct. 11 din Legea 39/2003 si trafic de droguri de risc prevazuta si pedepsita de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000 modificata, iar pentru unul dintre ei si pentru infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor si contrabanda calificata prevazuta de Legea 86/2006.

Cinci au plecat acasă la Mediaş
În urma deliberarilor, s-a dispus arestarea preventiva a 6 din cele 11 persoane pentru o perioada de 29 zile, fiind emise mandate, iar fata de 5 dintre inculpati s-a luat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea Medias pe o durata de 30 de zile. Încheierea pronuntata de instanta de judecata nu este definitiva ea fiind atacata cu recurs în momentul pronuntarii de catre cei 6 inculpati fata de care s-a dispus arestarea preventiva. Solutia instantei poate fi atacata cu recurs si de catre DIICOT Sibiu în 24 ore de la pronuntare, dosarul urmând a fi trimis Curtii de Apel Alba Iulia, dupa redactarea considerentelor ce au stat la baza solutiei.

Ultima oră

Comentariul meu