Protest inedit al actorilor Teatrului Radu Stanca din Sibiu. Artistii n-au iesit in strada dupa reducerea salariilor cu 25%, ci au ales sa-si arate nemultumirea acolo unde sigur cineva ii asculta: pe scena, in timpul spectacolelor.

„Dragi prieteni, ati urmarit pana aici 75% din spectacol. Potrivit Hotararii de Guvern, noi suntem platiti cu 75%. Procentual vorbind, am putea considera ca noi ne-am facut datoria. Am putea sa ne oprim aici, iar dumneavoastra sa plecati acasa. Motivati de faptul ca dumneavoastra reprezentati ratiunea noastra de a fi, pentru ca ati cumparat bilet intreg, din dorinta de a va oferi un strop de bucurie si din respectul pe care vi-l purtam vom continua. Va multumim!”

Scena se repeta la fiecare reprezentatie a teatrului sibian. Actorii spun ca astfel au vrut sa aduca la cunostinta publicului ca nu pot juca doar pentru aplauze, oricat de multe ar fi acestea.

Ei isi vor continua protestul pana cand vor primi salariul intreg. Pana atunci, spun ei, stagiunea se va desfasura asa cum au promis.

Astfel, numai in weekendul viitor isi vor rasfata spectatorii cu trei premiere. Vineri, sectia germana a Teatrului, abia intoarsa dintr-un turneu in Germania, va prezenta „Frumoasa din padurea adormita”, sambata „ Femeia ca un camp de lupta in Bosnia „, iar duminica „Don Juan vine din razboi„.

Sursa: PRO TV

Ultima oră

Comentariul meu