haideți la curățenie cu let's do it, romania!

“Let’s Do It, Romania!” – cel mai amplu proiect naţional de implicare socială, presupune curăţirea de deşeuri a arealelor naturale ale ţării, într-o singură zi – 25 septembrie. Înscrierile se pot face pe www.letsdoitromania.ro sau la Sala Transilvania, sâmbătă 25 septembrie 2010, ora 8.00.
Două dintre obiectivele principale sunt curăţarea teritoriului României de deşeurile aruncate necorespunzător în ecosistemele naturale şi prevenirea reapariţiei acestora, lucrări care au fost solicitate României şi de Uniunea Europeană, prin intermediul Comisiei Europene. Autorităţile implicate în proiect cu care este semnat un acord de parteneriat sunt: Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional si Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Sunt 39 de judete confirmate şi 30-40 de localităţi implicate în proiect în fiecare dintre aceste judeţe. Pe partea de voluntari implicaţi, există la acest moment mai mult de 33 400 de voluntari  înscrişi pe site, inclusiv din rândul companiilor partenere, care vor veni cu propriii angajaţi pentru a lua parte la acţiunea de curăţenie.La capitolul fonduri atrase, proiectul Let`s Do It, Romania! a reuşit să atragă până în prezent aproximativ 30% din bugetul estimat. Sponsorizările se ridică la suma de 20 000 euro, bani utilizaţi pentru a aproviziona parţial judeţele cu resurse pentru ziua de 25 septembrie. Au fost obţinute  şi sponsorizări în material de curăţenie (saci, mânuşi, măşti). La capitolul cartare, aproximativ 70% din suprafaţa ţării a fost cartată, în urma acestei acţiuni rezultând aproximativ 6500 de mormane pe Harta Deşeurilor. În cazul în care vor ieşi la curăţenie 200 000 de voluntari, aproximativ 20 000 de tone de deşeuri vor fi colectate. În plus, în peste 25 de judete se va face şi colectare selectivă.

Scenariul pentru Ziua de Curăţenie Naţională arată astfel:

1. Curăşenia se va desfăşura între orele 8 si 15. Toţi voluntarii sunt rugaţi să se prezinte la cel mai apropiat punct de înregistrare din fiecare judeţ, pentru a primi iinformaţile despre curăţenie pentru a asculta şi a semna instrucţiunile de siguranţă şi pentru a primi materiale de lucru.
Lista cu punctele de înregistrare din fiecare judeţ este disponibilă pe www.letsdoitromania.ro.

2. Fiecare minor trebuie să vină însoţit de un adult, împreună cu un acord parental semnat.

3. Voluntarii sunt rugaţi să vină cu o pereche de manuşi groase şi o rolă de saci de 120 litri, în limita posibilităţilor, pentru că nu se poate face o estimare exactă a numărului de voluntari care vor ieşi la curăţenie pe 25 septembrie.

4. La finalul acţiunii, voluntarii sunt rugaţi să revină la punctul de înregistrare pentru a comunica rezultatul acţiunii, sau să trimită un sms la numărul primit local în acest sens.

5. Există şi un număr de call center pentru toate întrebarile care pot să apară: 0318 21 21 21 (Program: 10:00 – 18:00, Tarif normal în toate reţelele)

Restul informaţiilor despre curăţenie se află în Manualul de Curăţenie disponibil pe site.

Cum te poţi implica în “Let`s Do It, Romania!”?
Pe Facebook şi Twitter
Pe site-ul www.letsdoitromania.ro

Ultima oră

Comentariul meu