trihenea cere mobilizare totală pentru terminarea lucrărilor la centura sibiuluiPrefectul a fost miercuri pe şantierul centurii ocolitoare a Sibiului, ca să vadă stadiul fizic de realizare a acesteia.

Trihenea a mărturisit că a constat cu mare satisfacţie că lucrările la tronsonul II sunt foarte avansate. Modernizarea drumului Sibiu – Ocna Sibiului, de la intersecţia cu centura, până la DN1, este realizat în proporţie de 85%, finalizarea lucrării fiind planificată pentru finele lunii octombrie. Partea de autostradă a centurii pe acest tronson – 2,6 Km – are şanse mari să fie finalizată până la 31 decembrie 2010. „Pe lângă această constatare – vizibilă pentru participaţii la traficul auto, am simţit o stare de competiţie între cei doi constructori  – VECTRA SERVICE Braşov, pentru tronsonul II, respectiv consorţiul GEIGER-BOEGL-COMTRAM, pentru tronsonul I – derularea lucrărilor fiind asemănătoare cu urmărirea, ca într-o cursă de automobilism, a principalului competitor, consorţiul româno-german”, declară prefectul Trihenea.

Tronsonul I inaugurat pe bucăţi

În ce priveşte stadiul realizării tronsonului I, până la finele anului, reprezentantul Guvernului a cerut „mobilizare totală”, în special pentru rezolvarea punctelor critice: viaductul peste calea ferată (Sibiu-Mediaş), de 360 m; podurile din zona Compa şi pasajul peste calea ferată de la Şelimbăr. „Sper să oferim sibienilor o mare bucurie, pe la mijlocul lunii octombrie, cu deschiderea traficului rutier la pasajul către Agnita, aflat, în prezent, în ultimul stadiu de finalizare, precum şi cu deschiderea pasajului Şelimbăr – Bungard. Aş mai adăuga faptul că, deja, imaginea de autostradă poate fi văzută pe o distanţă de 4 Km, datorită montării parapeţilor specifici unor astfel de lucrări”, spune prefectul Constantin Trihenea.

Ultima oră

Comentariul meu