Opt dintre oficialităţile locale, unii încă în funcţie, au fost arestaţi ieri.
Opt dintre oficialităţile locale, unii încă în funcţie, au fost arestaţi ieri.

Localitatea Bell, cu o populaţie de 40.000 de suflete, este o suburbie a oraşului Los Angeles. În luna iulie, cotidianul Los Angeles Times a dezvăluit că managerul localitatii, Robert Rizzo, avea un salariu de 787.637$ pe an, aproape dublu faţă de preşedintele SUA al cărui salariu este de 400.000$/an.

Acum s-a descoperit că acesta nu era singurul care avea asemenea salariu colosal. Şeful poliţiei locale, Randy Adams, avea un salariu anual de 457.000$/an, managerul adjunct, Angela Spaccia, ducea acasă 376.288$ anual, în timp ce patru dintre cei cinci consilieri locali primeau fiecare aproape 100.000$/an. Singurul consilier care nu făcea parte din gaşcă avea un salariu anual de 8.000$. Toţi consilierii aveau acelaşi salariu de bază de 1.800$/an dar îşi acordau sporuri pentru participarea la tot felul de şedinţe sau pentru că erau membri în tot felul de comisii. Unele dintre şedinţe nu durau mai mult de două minute, dar se pare că acele minute erau de aur pentru că îşi acordau sporuri de mai bine de 18.000$ pentru efort.

Taxe locale record

În acelaşi timp, salariul mediu al locuitorilor din Bell este de 40.556$, în timp ce şomajul este de 16%. Cu toate acestea, localnicii plăteau unele din cele mai mari taxe de proprietate din judeţ, o singură altă localitate având taxe de proprietate mai mari. Normal că lumea s-a răsculat imediat ce a luat la cunoştinţă de veniturile reprezentanţilor lor şi au luat cu asalt primăria cerând ăi obţinând demisia primarului Oscar Hernandez.

Milioane de dolari folosite ilegal de la bugetul local

În continuare au intrat pe fir autorităţile statului California care au început să investigheze cazul salariilor exorbitante. În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că 5,5 milioane dolari din bugetul local au fost folosite ilegal şi că s-au acordat împrumuturi preferenţiale şi ilegale din bugetul local în valoare de 1,6 milioane de dolari către 50 de oficialităţi locale. Ca urmare ieri, 21 septembrie, opt dintre oficialităţile locale, unii încă în funcţie, au fost arestaţi. Toţi vor avea posibilitatea de a ieşi din puşcărie pe cauţiune şi de a fi judecaţi în libertate. Pentru cel considerat capul reţelei, fostul manager Robert Rizzo, cauţiunea a fost stabilită la 3,2 milioane de dolari, pentru ceilalţi aceasta variind între 130.000$ şi 377.500$.

Sursa: paginademedia.ro

Ultima oră

Comentariul meu