Buican, Beza și Iulian Popa au adus victoria Sibiului în fața a peste 4000 de spectatori veniți marți după amiază la meciul de pe Municipal. Pustai s-a supărat pe apărare, Vâtcă pe coechipieri, iar Buican spune că s-a răzbunat pe fosta sa echipă. Vezi declarațiile în format VIDEO, mai jos! Pârvulescu, Eric, Hoban, Akaki, Muntean, Todea și Lazăr, au fost menajați la Gaz Metan.

Voința Sibiu a produs prima mare surpriză a zilei în șaisprezecimile Cupei României la Fotbal. Gazul a jucat pentru prima oară cu un public care nu l-a mai susținut pe Municipal și care a tremurat pentru echipa locală Voința. Cu patronul Hămbășan, la oficială, alături de șefii Gazului, de prefectul Trihenea și de tot mai prezentul lângă echipă în ultima vreme, afaceristul Werner Keul, jucătorii lui Pelici nu s-au temut deloc de faima mult mai titratei Gaz Metan. Diferența între liga 1 și liga 2, a fost anihilată perfect de sibieni. Voința a lovit pentru prima oară chiar printr-un fost gazist. Buican a șutat puternic din interiorul careului, la vinclu, în minutul 34 și a făcut ca tribuna plină ochi să vuiască de fericire, mingea oprindu-se în plasa porții lui Vâtcă. Mediașul a egalat rapid prin spaniolul Campo, care a fructificat simplu o deviere, în minutul 36, primită de la Aganovic și l-a executat cu un șut pe jos pe bravul Zăvoi.

Greu fără 7 titulari

Pustai întărit primul 11 după pauză, dar Mediașul nu a fost deloc periculos în condițiile în care Pârvulescu, Eric, Hoban, Akaki, Muntean, Todea și Lazăr, au fost menajați. Chiar dacă au intrat Kubala, Silvășan și Lițu, medieșenii nu au pus deloc periculos în pericol poarta Sibiului, iar scorul a rămas egal până la finele timpului regulamentar de joc.

Prelungiri de vis pentru Voința

Spectatorii au trăit la maxim cele două reprize de prelungiri. Voința a taxat Gazul în minutul 102, atunci când sibienii au repus rapid o minge după un fault și Beza l-a driblat scurt pe Vâtcă și a trimis balonul în poarta goală pentru 2-1. GAzul nu s-a trezit din pumni și a mai primit un gol două minute mai târziu, Popa trimițând în plasă din 10 metri pe colțul scurt, pe lângă Vâtcă, după o lipsă de marcaj a gaziștilor. Voința merge astfel mai departe, iar Gazul capotează aproape rușinos în competiția cea mai spectaculoasă de fotbal din România.

[nggallery id=624]

DECLARAȚII DE FINAL:

CRISTI PUSTAI ANTRENOR GAZ METAN

Mă așteptam la un meci greu și am sperat că jucătorii care au jucat mai puțin în meciurile de până acum să arate că merită o șansă în plus. Am primit goluri nepermis de ușoare. Am pierdut un joc. Nu facem dramă din asta. Ne lingem rănile și mergem mai departe în campionat. Mai trebuie ca unii jucătorii mai e nevoie ca ei să joace la echipa a doua. Sunt probleme din păcate în apărare, pentru că am primit 3 goluri”.

ALEXANDRU PELICI – ANTRENOR VOINȚA SIBIU

”O victorie mare pentru noi cu o echipă bună din liga 1. Nu ne-am făcut de rușine și mergem mai departe. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că vin meciuri grele în campionat. Trebuie să ne vedem lungul nasului. Aș vrea să joc cu Poli Timișoara. Am avut șansă un pic mai multă decât Mediașul. Le urez succes în continuare în liga 1”.

BUICAN – FUNDAȘ VOINȚA SIBIU

”Este o victorie importantă. Pentru mine e foarte important. Mă bucur că am reușit să marchez și împotriva fostei mele echipe și că am eliminat o echipă de liga 1. Au crezut că pot elimina ușor, dar uite că nu a fost așa. E o victorie mare pentru tot fotbalul din Sibiu”.

FILMUL MECIULUI ȘI ECHIPELE:

VOINŢA SIBIU – Gaz Metan Mediaş / FINAL 3-1 (după prelungiri)
Stadion: Municipal (Sibiu)
Arbitru: Emil Voicu (Bacău), Asistenţi: Ovisiu Artene şi Daniel Hulubei (ambii din Vaslui)

Voinţa: Zăvoi – D. Miclea, C. Apostol, N. Grigore – Cl. Bunea, Beza, Buican, Tătar – Hardău, Hallmen, I. Popa

Antrenor: Alexandru Pelici

Gaz Metan: Vâtcă – R. Zaharia, Trtovac, Markovic, Buzean – Dudiţă, Prekop, Bozeşan, R. Miclea – Raul Martin del Campo, Aganovic

Antrenor: Cristian Pustai

►Min 104 3-1 Popa înscrie cu un şut la colţul scurt, din 10 metri

►Min 102 2-1 Voinţa execută repede o lovitură liberă la 25 de metri, mingea ajunge la Beza, care îl driblează pe Vâtcă şi înscrie de la 9 metri

►Min 74 Măjer intră pe teren în locul lui Hardău

►Min 69 Intră Negruţ şi iese Hallmen

Min 61 La Sibiu iese Buican şi intră Burlacu. La Gaz Metan, Silvăşan intră în locul lui Prekop

►Min 46 Dublă schimbare la Gaz Metan Mediaş: intră Liţu şi iese Aganovic, iese R. Miclea şi intră Kubala

►Min 40 Vâtcă reţine lovitura cu capul a lui Bunea

►Min 37 1-1 Raul Marco del Campo egalează cu un şut cu latul, de la 15 metri, în stânga portarul

►Min 34 1-0 Buican deschide scorul cu un şut la colţul scurt, de la 14 metri, lateral stânga

►Min 14 Grigore trimite cu capul din faţa lui Vâtcă puţin peste transversală

Min 9 Tătar trage peste transversală de la 25 de metri

Min 2 Hardău scapă singur cu portarul, însă trimite peste acesta şi pe lângă poartă

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. cu siguranta gazu e cu 3 clase peste vointa si deaia au jukat cu echipa aia, defapt gazu a fost noncombat, la ce echipa are gazu sigur nu primeau 3 goluri de la vointa daca jucau cu prima echipa, daca era eric, parvulescu, todea, buchta, lazar, munteanu, akaki ,hoban, kubala, si care mai are mediasu. ce sa fi facut din vointa ca se jucau;
    oricum ce sa zic bravo sibienilor dar cred ca daca pica cu noi le dam vreo 0–5 chiar la sibiu. pacat ar fi fost mai frumos cu gazu, meciurile cu ei sunt mai interesante, cu vointa nici nu ma intereseaza.
    as fi preferat sa jukam cu gazu, la medias, ca am auzit ca au un stadion nou, modern.

    FCDB

  2. Hai k sunteti buni …(vointa) sincer!!! felicitari … Gazul nu a jucat nimic… iar despre BLAT nu mai vorbiti ca nu a fost NICIUN BLAT, azi am prins o zi mai slaba.. totul a fost pe bune …. Sibiul ne-a batut pe bune… am fost la meci… s-a vazut diferenta k sibiu si-a dorit mai mult victoria decat noi… asta e poate ne intalnim in LIGA 1 Atunci nu va mai fii ca acum … De data asta ati fost mai buni… a fost un „derby” de Sibiu, o rivalitate istorica intre Medias si Sibiu … ne vedem la baschet sper sa va batem acolo hai ceao… Hai Gaz Metan Medias !!!

  3. sunteti singrul site din judetul asta caruia chiar ii pasa de fotbalul sibian . Bravo, nu ma asteptam sa gasesc atatea detalii .va felicit inca o data.