donaţie de truse discovery box la grădiniţa 22 făcută în prezenţa primarului iohannisSiemens Stiftung a donat câte o trusă la toate cele 38 de grădiniţe din oraş, câte o trusă cu experimente educaţionale.

Fundaţia caritabilă Siemens Stiftung donează 100 de truse cu experimente grădiniţelor din Sibiu şi Bucureşti. Iniţiativa a fost lansată astăzi: Ulrike Wahl, Director Executiv Siemens Stiftung a înmânat prima trusă cu experimente educaţionale Grădiniţei nr. 42 în prezenţa lui Klaus Johannis, Primarul Municipiului Sibiu. Toate cele 38 de grădiniţe din Sibiu vor primi câte o trusă de experimente educaţionale. Trusa, intitulată Discovery Box, conţine multiple materiale şi instrucţiuni pentru desfăşurarea experimentelor introductive prin joc în domeniul ştiinţelor naturale. Prin intermediul acestei donaţii, Siemens Stiftung îşi extinde angajamentul pentru educaţia timpurie în domeniul ştiinţei în Sud-Estul Europei.

Truse revoluţionare

Trusele  Discovery Box aparţinând fundaţiei Siemens Stiftung stimulează curiozitatea copiilor cu 22 de experimente care explică fenomene din domeniile energiei, electricităţii, sănătăţii şi mediului înconjurător. Cu sprijinul companiei regionale a Siemens în România (Siemens SRL), Grădiniţa nr. 42 din Sibiu a fost selectată să primească prima trusă. Siemens Stiftung va dona în total 40 de truse Discovery Box, astfel încât toate cele 38 de grădiniţe din Sibiu să aibă şansa să experimenteze cu ajutorul acestora. În total, Siemens Stiftung va dona 100 de truse în grădiniţele din Sibiu şi Bucureşti. „În calitate de administrator al unităţilor de învăţământ preşcolar suntem bucuroşi de sprijinul pe care îl primim din partea Fundaţia Siemens Stiftung. Copiii, principalii beneficiari ai proiectului, vor avea posibilitatea să înveţe într-un mod interactiv despre ştiinţă şi despre fenomenele care au loc în jurul lor”, a declarat la eveniment Klaus Johannis. “Prin acestă donaţie în Sibiu, dorim să ne întărim angajamentul global pentru educaţia în domeniul ştiinţelor”, afirmă Ulrike Wahl, Director Executiv al Siemens Stiftung”. “Instruirea generaţiei viitoare de oameni de ştiinţă şi tehnicieni încă de la o vârstă fragedă este fundamentală pentru viitorul României, mai ales dacă luăm în considerare lipsa actuală a talentelor tinere în domeniul tehnologiei.”

Discovery Box este folosi în grădiniţe în 30 de ţări

Fructificând această experienţă în jurul lumii, Siemens Stiftung îşi extinde angajamentul pentru educaţia copiilor, donând 500 de truse Discovery Box pentru grădiniţele din Europa de Sud Est. În România vor fi donate instituţiilor educaţionale 150 de truse. Fundaţia CONCORDIA din România a primit deja 50 de truse pentru copii pe care îi are în grijă. Mai mult, Fundaţia Siemens Stiftung a oferit truse grădiniţelor din Slovenia şi Ungaria; iar alte donaţii vor fi organizate în Bulgaria şi Croaţia.

Ultima oră

Comentariul meu