aparat de ultimul racnet la maternitatea sibiuSecţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Sibiu a primit un echipament de ultimă generaţie pentru copiii prematuri.

Compania Procter&Gamble a donat în cadrul campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” un sistem de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV) Secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului de Urgenţă din Sibiu. Acest sistem de ventilaţie, care nu există în prezent în maternităţile din România, reduce complicaţiile cauzate de prematuritate şi poate creşte rata de supravieţuire a copiilor născuţi prematur.
Campania “Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri” se derulează în perioada 1 septembrie –
30 noiembrie 2010 şi are ca obiective echiparea a 11 maternităţi cu 14 sisteme de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie, precum şi educarea publicului în privinţa prematurităţii.
11 maternitati in program

Cele 11 maternităţi incluse în program tratează un număr mare de copii prematuri şi acoperă întregul teritoriu al Romaniei: Bucureşti (Cantacuzino, Giuleşti, Municipal, Polizu), Cluj (Clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2), Iaşi, Timişoara, Târgu-Mureş, Oradea şi Sibiu. Site-ul www.sansalaviata.ro oferă informaţii despre naşterile premature şi posibilităţile de prevenire a acestora, despre complicaţiile pe care le pot dezvolta copiii născuţi prematur, precum şi sfaturi pentru îngrijirea acestor copii.

Ultima oră

Comentariul meu