strada rusciorului a fost redeschisă circulaţiei, la un an şi jumătate de la începerea lucrărilorLucrările de reabilitare pe primul tronson al străzii Rusciorului s-au încheiat. De miercuri, 15 septembrie 2010 strada este redeschisă traficului. Strada Rusciorului a beneficiat de o serie amplă de lucrări de refacere în cadrul cărora au fost refăcute reţele, precum şi întreagul sistem rutier.

strada rusciorului a fost redeschisă circulaţiei, la un an şi jumătate de la începerea lucrărilor

Suprafaţa carosabilă şi trotuarele au fost reabilitate în întregime. S-a refăcut carosabilul în regim de trafic greu, în suprafaţă de aproximativ 15.000 mp, dar şi trotuarele, acestea fiind prevăzute cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap locomotor. Lungimea întregului sector de drum reabilitat este de 760 de m şi anume de la intersecţia străzii Râului până la intersecţia cu strada Lungă. „În prezent avem o stradă a cărei funcţionalităţi şi aspect s-a schimbat complet, iar finalizarea acestui tronson este foarte importantă pentru traficul greu, care din păcate încă mai tranzitează Sibiul”, a declarat primarul Klaus Iohannis

Pentru fluidizarea traficului rutier s-a construit un sens giratoriu la intersecţia cu strada Râului şi un altul la intersecţia cu strada Lungă. Odată cu finalizarea lucrărilor de refacere a carosabilului au fost amenajate un număr de 120 de locuri noi de parcare.

Pe lungimea sectorului de drum reabilitat au fost refăcute reţelele de transport si distribuţie a apei potabile, dar şi cele de gaze naturale. „Aceste lucrări la reţele nu sunt atât de vizibile ca şi lucrările de amenajare a carosabilului dar sunt extrem de importante. Locuitorii din zonă au în prezent reţele de utilităţi de o mai bună calitate.”, a declarat Klaus Iohannis.

Contractul pentru reabilitarea reţelelor de apă şi a carosabilului pe strada Rusciorului a fost atribuit prin licitaţie publică deschisă societăţii Energie Termică, în asociere cu Geiger SRL. Valoarea contractului pentru ambele tronsoane de stradă (primul tronson – de la intersecţia străzii Râului cu strda Lungă şi al doilea tronson – de la intersectia străzii Lungă cu strada Eschile) este de 7.321.279,66 lei (inclusiv TVA).

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 10 martie 2009

Ultima oră

Comentariul meu

Publică