Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food se desfăşoară pentru a treia oară la Sibiu, în data 18 septembrie, având drept locaţie Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde sunteţi invitaţi, cu începere de la ora 10.00.
Acest târg de bucate alese, făcute după reţete transmise din generaţie în generaţie, vă îmbie cu delicioase prăjituri de casă, hencleş, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânzeturi, preparate din carne, preparate din peşte, condimente, ceaiuri, zacuscă, suc de roşii, murături, dulceţuri şi câte şi mai câte. Târgul vă pune la dispoziţie şi metode de întărire şi protejare a sistemului imunitar în această perioadă prin aportul de miere cu propolis, scorţişoară, lăptişor de matcă sau polen.
Târgul de Produse Tradiţionale Slow Food Sibiu, organizat de către Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Fundaţia ADEPT Transilvania şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, va menţine puntea de legătură creată între producătorii de produse tradiţionale şi toţi consumatorii interesaţi de o hrană sănătoasă. Crearea unei reţele de târguri cu produse tradiţionale în marile oraşe din România se încadrează în liniile obiectivelor propuse dde către organizaţia Internaţională Slow Food, prin crearea unui mediu economic stabil pentru micii producători şi prin educarea consumatorilor în ceea ce priveşte produsele tradiţionale, locale şi sănătoase.