prefectura sibiu dă afară zeci de angajaţi până la finele lui octombriePrefectul a anunţat azi că instituţia pe care o conduce reduce numărul de posturi de la 63 la 44. Angajaţii prefecturii vor avea parte de examinări interne, iar restructurarea va fi gata luna viitoare.

„Regret că eu sunt acela căruia îi revine sarcina de a pune în aplicare, la instituţia noastră, această fază a procesului de restructurare a administraţiei publice”, a declarat prefectul Constantin Trihenea, în această dimineaţă, la începutul întâlnirii cu angajaţii din Prefectura judeţului Sibiu. Domnia sa a reamintit faptul că prima fază a restructurării a fost diminuarea salariilor cu 25%, urmând ca, în această etapă, să scadă numărul de posturi conform unei noi organigrame. În acest sens, prefectul a citit Ordinul ministrului MAI, din 30.08.2010, în care se dispune reducerea, la Instituţia Prefectului Sibiu, a numărului de posturi de la 63 la 44.

Examene şi testări de personal

Pentru punerea în aplicare a acestui ordin şi conform noii organigrame, în situaţia în care se reduce o funcţie publică, iar numărul funcţionarilor – cu atribuţii de serviciu similare, într-un compartiment de lucru – este mai mare decât numărul de posturi, aceste posturi vor fi ocupate prin examene interne. În ce priveşte serviciile publice pentru eliberarea paşapoartelor şi cel de permise de conducere şi înmatriculare autovehicule, acestea vor intra în eventualele proceduri de reorganizare aflate în competenţele direcţiilor de specialitate din MAI. Restructurarea de personal, din instituţie, va dura până spre finalul lunii octombrie a.c., ceea ce presupune, practic, parcurgerea etapelor legale: organizarea examenelor; depunerea eventualelor contestaţii şi emiterea preavizelor de 30 de zile calendaristice.

Ultima oră

Comentariul meu