Accident mortal la Marele Premiu al statului San Marino!
SURSA FOTO: www.motogp.com

Duminică, în timpul cursei Moto 2 pe circuitul mondial de viteză de la Misano, pilotul japonez Shoya Tomizawa a fost implicat într-un grav accident şi a suferit multiple trumatisme care i-au cauzat decesul.

Talentatul pilot în vârstă de 19 ani, Shoya Tomizawa, a plătit cu viaţa tributul MotoGP. În timpul Marelui Premiu al statului San Marino, în timpul celui de-al 12 tur de pistă, după un viraj de dreapta a derapat şi a căzut. Dacă accidentul său s-ar fi oprit aici, rănile n-ar fi fost fatale. Însă, în timp ce “aluneca” pe asfalt, peste corpul său au trecut fără putinţă de a-l evita alţi doi piloţi.

Pilotul a fost transportat la spitalul Riccione având multiple traumatisme craniale, toracale şi abdominale. În ciuda mai multor încercări de resuscitare, Shoya a decedat la ora 14.20.

Shoya concura pentru echipa Honda Racing şi în scurtul său palmares este bifată o victorie: prima etapă a acestui sezon, Marele Premiu al statului Qatar.  El a debutat în mondialul de viteză la clasa 125 cmc în 2006, la Motegi, şi a devenit pilot full-time GP în sezonul trecut, sezon pe care l-a terminat pe locul 17 la clasa 250 cmc.

Ultima oră

Comentariul meu