peste 5.500 de pachete de ţigarete confiscate de poliţiştii sibieniTotul s-a petrecut noaptea trecut pe DN1 la Miercurea Sibiului. Un tânăr din Sibiu ducea ţigările aduse din Serbia, pentru comercializare.

În baza datelor şi informaţiilor obţinute de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu, în noaptea de 2 spre 3 septembrie la nivelul judeţului Sibiu a fost organizată o acţiune având ca obiect combaterea actelor de transport ilicit de produse din tutun care nu au fost introduse în sistemul legal de accizare, acţiune la care au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere şi ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţia Internă – Sibu. Astfel, pe DN 1, în localitatea Miercurea Sibiului a fost identificat în trafic C. Daniel, în vârstă de 36 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, la volanul unui autovehicul în care se aflau ţigări de contrabandă.

A vrut să fugă

La observarea echipajul de poliţie rutieră, conducătorul auto a efectuat manevra de întoarcere pe contrasens,  poliţiştii lau urmărit în trafic, reuşind oprirea autoturismului pe DN 1, la km 358. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite 110.000 de ţigarete, fabricate în Serbia. Pachetele de ţigări aveau aplicate timbre fiscale sârbeşti, fără a fi marcate cu timbre fiscale valabile pe teritoriul României. Conducătorul auto nu a putut justifica provenienţa şi deţinerea acestora.

I-au confiscat şi ţigările şi maşina

Faţă de C.Daniel a fost luată măsura sancţionării contravenţionale de către lucrătorii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu, în baza prevederilor OUG 92/2003 privind codul de procedură fiscală, dispunându-se confiscarea cantităţii de 5.500 pachete ţigări (110.000 de ţigarete), precum şi a autoturismului cu care se deplasa. „De asemenea, faţă de persoana în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de ţigarete în afara antrepozitului fiscal, fără plata accizei datorate bugetului de stat in suma estimativa de 40.700 lei,  fapta prevăzută şi pedepsită de art. 296 ind. 1 litera „l” din Codul fiscal”, a explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu