e oficial: ariton este noul ministru al economiei. ”bebe” a fost dorit și la finanțe!Senatorul sibian a declarat că acceptă fotoliul lăsat liber de Videanu.

Senatorul Ion Ariton a declarat că va accepta postul de ministru al Economiei dacă i se va face o propunere în acest sens. El a susţinut că nu i s-a solicitat încă să preia acest post, informează Mediafax. Întrebat dacă va accepta funcţia de ministru al Economiei dacă i se va propune, Ariton a răspuns: “Sigur”. Numele lui Ariton la şefia ministerului Economiei a fost avansat chiar de Adriean Videanu, în momentul în care şi-a anunţat intenţia de a se retrage din Guvern.

Dorit și la Finanțe

Senatorul sibian este și pe lista celor care ar putea să îi ia locul lui Sebastian Vlădescu la Ministerul Finaţelor. Secretarul de stat Adrian Rădulescu ar putea fi nominalizat pentru postul de ministru al Agriculturii, iar senatorul PDL Ion Ariton ar putea fi nominalizat la portofoliul Finanţelor, au declarat, joi, surse din PDL. O variantă pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii ar fi deputatul PDL Claudia Boghicevici, conform cotidianului Adevărul. Şi agenţia de presă Mediafax îl dădea joi dimineață pe Ariton ca posibil înlocuitor al actulalului ministru de la Finanţe.

Cine e Ariton…..

Senator de Sibiu, Ion Ariton este un membru cu ştate vechi în PDL. Ariton este de profesie economist şi a lucrat vreme de 10 ani la Petrom. În 2005 a fost numit prefect de Sibiu şi a fost înlocuit din funcţie de Guvernul Tăriceanu, după ce PD a fost exclus de la Guvernare. În toamna lui 2008, Ariton a intrat în Parlament. Din decembrie 2008 este preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senatul României, fără a avea nicio iniţiativă legislativă, potrivit site-ului.  Potrivit declaraţiei de avere, Ariton are trei imobile în judeţul Sibiu şi este acţionar la Banca Carpatica, controlată de omul de afaceri sibian, Ilie Carabulea.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii