peste 8.000 de elevi sibieni merg să învețe în școli fără autorizațieÎn procente 8.000 de copii înseamnă 13% din totalul elevilor care vor începe în 13 septembrie un nou an şcolar.

Inspectorul şcolar general, Constanin Gorun, a declarat că 13 la sută dintre elevii judeţului vor intra, în luna septembrie, în săli de clasă din clădiri care nu au primit autorizaţie sanitară din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, din cauza nerespectării normelor sanitare. Potrivit Inspectoratului Şcolar, în judeţul Sibiu, peste 8000 de elevi ar urma să intre în săli de clasă insalubre, pentru care reprezentanţii DSP Sibiu nu au acordat avizul sanitar de funcţionare. „În anul şcolar 2010-2011 vor începe şcoala aproximativ 63.000 de elevi. Dintre aceştia, 13% vor funcţiona în şcoli fără autorizaţie”, a precizat Gorun, adăugând că, în judeţul Sibiu, situaţia este, totuşi, bună, faţă de alte judeţe ale ţării.

80% dintre clădirile care adăpostesc unităţi şcolare deţin avize sanitare, se arată în raport.

Cele mai mule dintre unităţile care nu au primit avizul sunt din mediul rural şi se confruntă cu probleme privind apa potabilă, situaţia juridică a clădirilor sau grupurile sanitare. „Există 178 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, cu un număr total de corpuri de clădire de 477. Dintre acestea, 381 au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar 45 sunt corpuri de clădire neautorizate”, a declarat Gorun.

Sursa: Realitatea TV

Ultima oră

Comentariul meu