tarife modificate la cnm astra. miercurea e gratis pentru toată lumeaComplexul National Muzeal ASTRA a anunţat că oferă tuturor categoriilor de public, posibilitatea vizitarii gratuite a tuturor unitatilor muzeale proprii, in prima zi de miercuri a fiecarei luni.

De asemenea, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA (in aer liber) poate fi vizitat la pret redus, in fiecare zi de luni, la tariful de 10 lei/adult si 2 lei/elev sau student (fata de pretul standard: 15 lei/adult si 3,5 lei/elev sau student), cu mentiunea ca, in zilele de luni, interioarele monumentelor sunt inchise. O alta facilitate propusa de Muzeul ASTRA in acest an o reprezinta biletul unic de acces pentru toate unitatile muzeale proprii. Pretul unui astfel de bilet este de 20 de lei, el permitand vizitarea fiecarei unitati, o singura data, pe parcursul unui an calendaristic (vizitatorul nu este obligat sa viziteze toate unitatile in aceeasi zi). Grupurile de peste 20 de persoane beneficiaza, de asemenea, de tarif redus în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA: 10 lei/adult, respectiv 2 lei/elev sau student, un insotitor sau ghid beneficiind de acces gratuit.

Abonamentele anuale la preturi accesibile

Astfel, abonamentul anual individual (an calendaristic) in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA costa 30 de lei, iar cel de familie (valabil pentru parinti si copiii acestora, indiferent de numarul lor) costa 40 de lei. Bugetarii sibieni beneficiaza de tarife reduse cu 50% la aceste abonamente. De tarife reduse beneficiaza si anumite categorii de pensionari: cei cu venitul lunar peste 1000 lei pot achizitiona abonamente anuale individuale la pretul de 15 lei, cei cu venituri intre 500 si 1000 de lei pot achizitiona acelasi abonament la pretul de 10 lei, pensionarii cu venituri sub 500 de lei beneficiind de abonament gratuit. Abonamentul anual pentru elevi si studenti costa 7,5 lei. La Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder” (Casa Hermes, Piata Mica 11), la Muzeul de Etnografie si Arta populara Saseasca „Emil Sigerus” (Casa Artelor – Piata Mica 21 si Piata Huet 12), precum si la Muzeul Civilizatiei Transilvane ASTRA (expozitii temporare la Casa Hermes si la Casa Artelor)  pretul unui bilet de acces este de 5 lei/adult, respectiv de 1 leu/elev sau student. Abonamentul anual poate fi achizitionat la pretul de 10 lei/adult, respectiv 5 lei/elev sau student.Tarifele la cinemateca ASTRA Film sunt de 6 lei/adult, respectiv 1,5 lei/elev sau student.

Cine intră gratis

Beneficiaza de gratuitate, in toate unitatile Complexului National Muzeal ASTRA, copiii prescolari, veteranii de război, fostii detinuti politici, persoanele cu dizabilitati si insotitorii acestora (o persoana insotitoare pentru fiecare persoana cu dizabilitati), persoanele cu ajutor social, somerii, elevii si studentii din familii defavorizate (numai in grupuri organizate, pe baza unei liste semnate si stampilate de o institutie de invatamant), precum si angajatii retelei muzeale din Romania.

Ultima oră

Comentariul meu