proiect de 4.000.000 de euro pentru sprijinul antreprenorilor din mediul rural din sibiuJoi, 2 septembrie începând cu ora 11.00, Asociaţia Inter Concordia  organizează la Hotelul Continental din Sibiu,  evenimentul de promovare a parteneriatelor în regiunea de dezvoltare Centru, în cadrul proiectului  Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Intâlnirea face parte din seria evenimentelor de promovare a parteneriatelor locale şi regionale ca instrumente de dezvoltare a resurselor umane şi a antreprenoriatului în mediul rural şi  reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din judeţele Sibiu, Alba, Mureş, Harghita, Covasna şi Braşov, ai Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ai asociaţiilor patronale, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie, primari ai satelor şi comunelor din regiunea Centru precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti. În cadrul acestei întâlniri, echipa de management a proiectului va oferi informaţii detaliate cu privire la activităţile proiectului şi la implicarea şi avantajele parteneriatelor la nivel regional. Evenimentul facilitează, de asemenea, discuţiile interactive între participanţi cu privire la dezvoltarea afacerilor în mediul rural în regiunea Centru. Evenimentul se va încheia cu un protocol de semnare a acordului de parteneriat regional din cadrul proiectului Dezvoltare economică durabilă prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural de către reprezentanţii instituţiilor şi ai organizaţiilor care şi-au exprimat acceptul de a deveni parteneri.

Proiect de 4 milioane de euro

Proiectul, implementat de Asociaţia Interconcordia în parteneriat cu Asociaţia Pakiv România, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Umană, compania SC Competitive in Business&Consulting S.R.L şi Asociaţia Gestion, Orientaciόn Y Formaciόn S.L, se desfăşoară pe o perioadă de doi ani şi jumătate în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est şi Centru şi este destinat persoanelor din mediul rural – antreprenori,  şomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă  precum şi persoane aflate  în  căutarea unui loc de muncă. Bugetul proiectului este de aproximativ 4 milioane de euro, iar banii vor fi folosiţi pentru activităţi de formare profesională, consiliere şi asistenţă pentru persoane din mediul rural care demarează afaceri sau activităţi independente în domenii non agricole. Astfel, 700 de persoane din mediul rural – 250 de manageri, 200 de şomeri, 150 de persoane aflate în căutarea unui loc muncă şi 100 de persoane ocupate în agricultura de subsistenţă – vor beneficia de un program de consiliere, orientare şi îndrumare. De asemenea, 120 de persoane vor fi sprijinite în infiinţarea şi dezvoltarea propriei afaceri.

Ultima oră

Comentariul meu