alunecările de teren de la pista pentru avioane nu afectează activitatea pe aeroportul sibiuConsiliul Judeţean şi conducerea aeroportului din Sibiu au dat oficial asigurări că numai drumul perimetral a fost afectat de alunecarea de teren din panta Cristianului.

Pentru a linişti populaţia preşedintele Cj Sibiu, Martin Bottesch şi directorul general al aeroportului Sibiu, Agustin Sava au venit cu precizări în faţa presei legate de problemele apărute din cauza alunecărilor de teren din apropiere de pista de aterizare – decolare, înspre Cristian. Cei doi au afirmat că pista nu a fost afectată de aceste probleme. „Aluncarea s-a produs pe rambleul însre Cristian, în zona drumului perimetral, distrugând acest drum pe o porţiune de 80 de metri, limitând astfel accesul auto în zona perimetrală a Aeroportului. Pista nu a fost afectată de aceste alunecări de teren. Instalaţia ILS este temporar scoasă din funcţiune” se arată într-un document oficial semnat de cei doi.

Se caută vinovatul

Bottesch şi Sava au dat asigurări că zborurile se desfăşoară după programul normal, iar până la reinstalarea ILS, dirijarea avioanelor se face cu celelalte mijloace radiotehnice. „Lucrările sunt în garanţie, iar cauza alunecărilor va fi stabilită de un expert independent. Costurile vor fi suportate de cei care sunt răspunzători de calitatea lucrărilor”, se mai arată în comunicatul de presă.

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DE LA FAŢA LOCULUI!

Ultima oră

Comentariul meu